Investitorii germani din Timis cauta elevi pentru pregatire si angajare

De D.S.B.
Investitorii germani din Timis cauta elevi pentru pregatire si angajare
Elevii care au absolvit cel puţin clasa a IX-a de liceu se pot înscrie între 7 şi 31 mai în învăţământul profesional din Timişoara, cu şanse de a fi pregătiţi, calificaţi şi apoi angajaţi chiar de către firmele germane prezent în oraş. Lipsa acută a personalului cu o calificare adecvată a determinat Clubul Economic German din Banat să iniţieze un proiect de pregătire a tinerilor timişeni, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Timiş.

„Părinţii şi elevii din Timiş trebuie să afle că există această posibilitate de a face altceva decât până acum.Încă mulţi părinţi doresc ca tinerii să facă o facultate, dar care sunt şansele să îşi găsească apoi de lucru? O şcoală profesională oferă copiilor o meserie şi un loc de muncă bine plătit. Suntem în faza de identificare a şcolilor cu care să începem colaborarea, apoi ar urma să facem recrutarea elevilor. Ne interesează orice profilare în direcţia mecatronică, mecanică şi electronică. Firma Continental a fost unul dintre iniţiatorii acestui proiect împreună cu Inspectoratul Şcolar Timiş”, a spus, joi, Christian von Albrichsfeld, coordonator Departamentul Dezvoltare din cadrul Continental Automotive Timişoara. Acesta s-a aflat alături de Peter Hochmuth, preşedintele Clubului Economic German, Klaus Christian Olasz, consulul Germaniei la Timişoara, Cristian Muntean, membru în conducerea Clubului Economic German şi inspector şcolar general, Marin Popescu la o discuţie pe tema „Meseriaşii pot determina amplasamentul invetiţional”. „Cel mai puternic şi fidel partener pe componenta de dezvoltare a ISJ Timiş au fost Clubul German, Consulatul Germaniei şi firma Continental Timişoara, iar aceşti parteneri puternici ne îndeamnă să fim alături de ei în orice iniţiativă, deci avem deschidere şi capacitatea de a adapta şcolile timişorene la nevoile agenţilor economici. Mă refer la învăţământul profesional şi tehnic. În Timiş sunt 14 unităţi de învăţământ, cu 17 clase, deci 500 de elevi vor putea urma aceste şcoli. În Timişoara vorbim de colegiile tehnice Electrotimiş, Regele Ferdinand şi Henri Coandă. Prima etapă de înscriere este cuprinsă între 7 şi 31 mai. Se poate înscrie orice absolvent al clasei a IX-a, pe baza unei cereri şi a dovezii că a terminat această clasă ”, a spus Marin Popescu, inspector şcolar general.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !