Investitorii, păsuiţi încă şase luni

CARANSEBEŞ – Deşi administraţia locală se străduieşte să ofere o serie de facilităţi potenţialilor investitori în zonă, numărul oamenilor de afaceri care doresc să demareze o investiţie serioasă la Caransebeş nu este deloc impresionant.

Aşa stând lucrurile, municipalitatea ţine cu dinţii de cei care şi-au manifestat intenţia de a-şi desfăşura activitatea în municipiul de pe Sebeş.

Act adiţional

De curând, membri legislativului local au aprobat realizarea unui act adiţional la contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu S.C. Pangram S.A., act ce prevede prelungirea termenului pentru demararea investiţiei cu încă şase luni.

Firma amintită îşi exprimase intenţia de a construi un centru comercial, investiţia ridicându-se la 200.000 de euro. Potrivit contractului de vânzare-cumpărare încheiat în ianuarie 2006, S.C. Pangram S.A. cumpăra o suprafaţă de teren de 10.000 mp., situată în intravilanul municipiului, urmând ca în termen de un an să fie începută investiţia, în caz contrar contractul urmând a fi anulat.

Numai că termenul nu a putut fi respectat, deoarece partenerul firmei Pangram a renunţat la realizarea acestui proiect, preferând construirea unui super-market într-o altă zonă. Prelungirea cu şase luni a termenului stabilit este necesară, se arată în cererea înaintată consiliului local, pentru a putea fi demarată documentaţia de proiectare şi autorizare şi pentru începerea investiţiei numai de către S.C. Pangram S.A.

În plus, pentru a-şi dovedi seriozitatea, firma solicitantă s-a angajat că va achita contravaloarea terenului, în sumă de 20.000 de euro, în perioada imediat următoare.
Nu numai S.C. Pangram S.A. a beneficiat de prelungirea termenului pentru demararea investiţiei: consilierii locali au aprobat încheierea unui act similar şi la contractul semnat cu S.C. Polmar Construct S.R.L., prin care se prelungeşte, tot cu şase luni, termenul pentru începerea construirii unei hale în Valea Cenchii, ce va găzdui un show-room auto.

Iulius Pîrvu
iulius.pirvu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !