Invitaţi să intre în Cartea Recordurilor

Invitaţi să intre în Cartea Recordurilor
2.860 de km de desene vor fi lansate pe Dunăre. Proiectul marchează 40 de ani de la aniversarea Zilei Pământului în lume.

Mii de elevi din România şi ţările pe care le traversează Dunărea vor realiza 2.860 km de desene pe tema „Un măr pe valurile Dunării”. Desenele vor fi lansate din Munţii Pădurea Neagră (din care izvorăşte Dunărea) şi vor pluti pe fluviu până la vărsarea sa în Marea Neagră.

Asociaţia ProEdu Center „Fibonacci” din Oradea a lansat proiectul „Un măr pe valurile Dunării”. Cu acest proiect iniţiatorii acestuia speră să intre în Guinness Book.

Desenele vor forma o rolă de 2.860 km (distanţa de la izvoarele Dunării până la vărsarea în Marea Neagră – n.r.). Va fi cea mai lungă rolă formată din desene din lume. Desenele vor fi realizate de copii. Imediat ce va începe şcoală, vom contacta toate şcolile din ţările traversate de Dunăre. În aceste zile mă voi întâlni şi cu guvernatorul Deltei, căruia îi vom cere sprijinul. Pornind de la tema «Un măr pe valurile Dunării», ei vor putea să dea frâu liber imaginaţiei şi să folosească în materialele lor teoria timpului, ecuaţia mărului etc.”, a spus Mariana Mion-Pop, preşedinta Asociaţiei ProEdu Center „Fibonacci”.

Pe suport textil

Potrivit acesteia, desenele vor fi lipite pe un suport textil. Pânza cu desenele va intra într-o carcasă, astfel încât din ele să se poată face o rolă. Rola va porni din Germania, din Munţii Pădurea Neagră, şi va ajunge până la vărsarea ei în Marea Neagră.

Acest proiect doreşte să lege şcolile din România cu cele din celelalte ţări. El mai are rolul de a educa populaţia în spiritul ecologic, în vederea protejării mediului înconjurător pentru a duce o viaţă sănătoasă.

„Dacă avem apă curată, avem şi recolte. Acest proiect s-a născut în anul în care se sărbătoresc 40 de ani de la instituirea celebrării Zilei Pământului în lume”, a mai spus Mariana Mion-Pop, iniţiatoarea acestui proiect.

Prof. univ. Mariana Mion-Pop este deţinătoarea trofeului Gala Femeilor de Succes 2009 la categoria Învăţământ şi autoarea cărţii „Etichetă şi protocol”.

Ea a lansat, recent, la Oradea Asociaţia ProEdu Center ,,Fibonacci’’.

Asociaţia ProEdu Center „Fibonacci”, formată din zece membri, este o organizaţie non-profit, apolitică şi de interes public care are ca scop dezvoltarea unor metode de învăţământ moderne, novatoare, de pregătire şcolară a elevilor din ciclurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, prin realizarea unor metodologii moderne de învăţare rapidă şi eficientă a diverselor materii şcolare cuprinse în programele de învăţământ.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !