Invitaţi să se „împrietenească” cu robotica

De Veronica Bursaşiu
Invitaţi să se „împrietenească” cu robotica
Se va pune accent pe învățare prin joacă, programare vizuală şi experimentare.

Înscrieri: până în dată de 18 august, prin email info@slc.rbh.ro sau prin completarea formularului de pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/SmartLearningOradea/.

Asociația Smart Learning Center continuă cursurile de informatică pentru copii și în perioada vacanței cu un program intensiv de inițiere în utilizarea calculatorului cu primele noțiuni de programare și de robotică. Acest program se pretează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, și se adresează deopotrivă fetelor și baiatilor. Nu sunt necesare cunoștințe prealabile de programare, dar este recomandat ca fiecare copil să vină cu Laptop-ul personal la fiecare atelier.

„Programul SMART- Robo Week va propune o abordare noua a programarii dintr-o perspectivă mult mai atrăgatoare şi fascinantă pentru copii: robotica.Cursul este axat pe utilizarea şi progamarera unui microcontroler numit Micro:bit care le va rămâne copiilor la finalizarea cursului. Ce este Micro:Bit ? Este de fapt un calculator de mici dimensiuni, cât un card de credit, cu un microprocesor plus o varietate de senzori și LED-uri, accelerometru, bluetooth etc. Este gata pregătit pentru a fi programat cu limbaje de programare vizuale, de tip blocuri, cu el se pot face jocuri simple, poate fi chiar “purtat” pe mână, poate interacţiona cu alte dispozitive sau poate fi controlat cu un Smartphone”, spune Rodica Ardelean, președintele Asociaţiei Smart Learning Center.

În cadrul acestui curs intensiv Asociaţia Smart asigură un loc gratuit pentru un copil provenind dintr-un mediu defavorizat punându-i la dispoziţie inclusiv laptop-ul pe care să înveţe, copil care va putea participa pe baza unei cereri și a documentelor justificative. „Îi invităm pe cei mici la o săptămână petrecută în mod creativ, util și distractiv, plină de provocări și de satisfacții. Vor învață în mod sistematic lucruri noi, vor experimenta, vor crea și se vor juca, iar la începutul noului an școlar vor avea cu ce să se mândrească!”, spune Rodica Ardelean.

Cursurile vor avea loc zilnic in perioada 20-24 august, între orele 10-13, la sediul Asociatiei Smart Learning Center din Oradea, str.Independentei nr.24, ap.34.Se asigură: suportul de curs (prezentări Power Point, materiale printate) componentele electronice necesare experimentelor, unelte și dispozitive specifice. Costul acestui curs este de 350 lei, care include si microcontrolerul Micro:bit, pe care îl va primi fiecare copil cu jocurile create de el însuși, dar pe care va ști să și-l programeze și în viitor.

FACT BOX:

Atelierele zilnice vor aborda, gradual, următoarele noțiuni:

– Calculatorul: componente, conectivitate, retele, sisteme de operare.
– Organizarea datelor într-un calculator. Stocare, transfer, arhivare, instalari. Programe utilitare.
– Ce este programarea. Noțiuni fundamentale: variabile, structuri logice, blocuri repetitive, liste, matrici.
– Introducere în robotică: sisteme care percerp și controlează mediul înconjurător, programate de către om.
– Elemente de robotică: senzori (de distanță, de temperatură, de lumină, de prezență) leduri, controlere, motoare, telecomanda IR.
•-Plăcuta Micro:bit un calculator în miniatură pe care învațăm să îl programăm, asftel încât să reacționeze la evenimente externe, să afișeze mesaje, grafică, animație sau să emită sunete.
-Programarea Micro:bit cu Mircrosoft Block Editor
-Jocuri și aplicații diverse pentru Micro:bit
-Controlul Micro:bit cu ajutorul unui smartphone cu Android.
-Programarea Micro:bit cu MicroPython – primele noțiuni de programare avansată prin scriere/verificare/testare de cod.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !