Invitati sa-si purifice sufletul si mintea

De Crina Dobocan
2Comentarii
Părintele Anthony
Părintele Anthony
La exerciţiile spirituale pot să participe toţi cei interesaţi, indiferent de vârstă sau confesiune.

Cei care doresc să-şi purifice mintea şi spiritul sunt invitaţi la o săptămână de exerciţii spirituale. Cu binecuvântarea PSS Virgil Bercea, la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea, în perioada 2 – 8 septembrie, va avea loc o săptămână de exerciţii spirituale. Acestea vor fi ţinute de părintele Anthony (Saji Vadakkemury George), un preot catolic din India, spiritualul Congregaţiei Vincenţiene afiliate Congregaţiei Sfântul Vincenţiu de Paul.

Exerciţiile se adresează tuturor celor interesaţi, indiferent de vârstă sau confesiune.

„Este al patrulea an în care părintele Anthony vine în România. Aceste meditaţii ne vor ajuta să creştem în credinţă, temă spirituală propusă de către Biserică în acest an. Părintele Anthony continuă misiunea de evanghelizare în toată lumea a Părintelui Bill, misiune care i-a fost încredinţată de către Superiorul Provincial al Congregaţiei. După şase ani petrecuţi în Africa, pr. Anthony parcurge săptămânal întreaga lume pentru a ţine reculegeri pentru reînnoire spirituală şi vindecare celor care au nevoie, timp de şase zile, precum şi misiuni populare şi reculegeri pentru adulţi şi tineri”, spune părintele Emil Ghiurcă din Ştei, cel care se ocupă de organizarea acestui eveniment religios.

Accent pe cunoaşterea lui Dumnezeu

Pe durata exerciţiilor spirituale, misionarul va pune accent pe cunoaşterea lui Dumnezeu, pornind de la pildele şi învăţăturile din Sfânta Scriptură şi identificarea personală a fiecăruia în acestea, pentru o cunoaştere mai bună de sine, de acceptare personală şi a realităţii din care facem parte.

O zi va fi dedicată special postului şi sacramentului Spovedaniei, urmate de Adoraţia Euharistică. Sfânta Liturghie de sâmbătă, 8 septembrie, va încheia săptămâna de reculegere spirituală.

„Zilele de reculegere ne vor face să ne gândim la mulţimile care mergeau la Isus pentru a-I oferi Lui suferinţele, lipsurile, bolile, pentru ca El să le transforme în bucurie, în lumină, în iubire şi să fie vindecaţi”, mai arată părintele Ghiurcă.

Acesta îi învită pe cei care doresc să participe la această săptămână de reculegere să adopte disciplina exerciţiilor spirituale, care constă în: participarea pe întreaga perioadă a reculegerii la toate meditaţiile zilnice şi păstrarea liniştii. Informaţii suplimentare despre acest eveniment se pot obţine de la părintele organizator, Emil Ghiurcă, la numărul de telefon: 0748.907.913. Înscrierile se fac la Marius Matei, la numărul de telefon: 0724.590.679.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor