Invitatie de weekend la Nadrag! Va asteapta un parc de aventura si un concurs de cicloturism

De Roxana Deaconescu
Invitatie de weekend la Nadrag! Va asteapta un parc de aventura si un concurs de cicloturism
© Tion: Invitatie de weekend la Nadrag
Dacă nu știți încă ce să faceți la sfârșit de săptămână, puteți să faceți o excursie de weekend în localitatea timișeană Nădrag! Acolo are loc cea de-a treia ediție a unui concurs de cicloturism pe Valea Padeșului și, cu această ocazie, puteți să vizitați și un parc de aventură deschis recent în zonă.

Invitația este făcută de Asociația pentru Promovarea Turismului (APDT) în județul Timiș, de Clubul Bănățean de Turism (CBT) prin departamentul Timisiensis Bikers și de Primăria Nădrag, care vă așteaptă în zilele de 18 și 19 august, adică sâmbătă și duminică, în natură, pentru a vedea frumusețile județului.

Primăria Nădrag se laudă că a reușit să amenajeze în zonă primul parc de aventură complex din județul nostru, care se întinde pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați și oferă vizitatorilor șase trasee cu grade diferite de dificultate, patru pentru adulți și două pentru copii. Un personal specializat este cu ochii în permanență pe cei care se aventurează pe cele șase trasee. Din păcate, parcul este deschis doar duminica în această perioadă, între orele 11-17, dar cei din primărie susțin că încearcă să extindă programul. Intrarea este gratuită, dar… nu există toalete publice.

„Este important de menționat faptul că există deja o bună parte din infrastructura necesară dezvoltării turismului în zonă. Există locuri de parcare pentru turiști, parcările sunt amenajate și urmează să fie marcate, există locuri de cazare și de luat masa, iar reprezentanții Primăriei Nădrag încearcă să găsească o soluție pentru a avea disponibile toalete publice pentru turiști”, spun reprezentanții APDT Timiș.

Cicloturism în Valea Padeșului

Dacă vă plictisiți de parc, puteți să admirați bicicliștii care s-au aventurat să se înscrie la cea de-a treia ediție a concursului de cicloturism organizat de Turism Timiș și Timisiensis Bikers.

Traseul a fost pregătit din timp, iar reprezentanții celor două asociații s-au aflat toată săptămâna la Nădrag pentru a pune la punct până la cele mai mici detalii: au curățat vegetația de pe marginea traseului, au marcat și au delimitat zona.

Sâmbătă, 18 august, vor fi montate corturile și standurile de promovare și vor fi așezate și elementele de identificare ale Startului și Sosirii pentru competitori. Listele de înscriere la fața locului se deschid după ora 8.30, iar competiția începe efectiv la ora 12.

Cursa are 32 de kilometri, iar locul de plecare și sosire a fost stabilit chiar în fața Primăriei Nădrag. Circuitul se întinde pe o mică parte din localitate și continuă pe traseul identificat și marcat de către Clubul Bănățean de Turism: de pe Valea Padeșului pe Valea Cârlionțului, apoi pe drumul forestier de legătură către Valea Gosta, de unde se revine pe Valea Padeșului.

„Traseul are diferențe de nivel cumulate de 800m și străbate zone de un pitoresc deosebit. Pe toată această distanță vor fi amenajate două puncte de control și rehidratare. Din punct de vedere al dificultății, reprezentanții CBT din departamentul de cicloturism o caracterizează drept mediu spre ușor. Track-ul traseului și toate detaliile competiției au fost comunicate on-line”, spun organizatorii. La final, câștigătorii competiției primesc diplome și premii, materiale de promovare a turismului în Timiș și o masă.

De menționat este și faptul că, în anii precedenți, Clubul Bănățean de Turism a refăcut și întreținut trasee de drumeție în zona Munților Poiana Ruscă. În anul 2015, CBT a marcat un prim traseu ce se adresează bicicliștilor în lungime de 23 km cu pornire din Nădrag. Tot în 2015, CBT a obținut acordul de principiu din partea Consiliului Local Nădrag pentru organizarea unei competiții de ciclism montan; în anii precedenți, în Nădrag au apărut primele pensiuni agroturistice.

Zilele Padeșului Nădrag

Cel de-al treilea eveniment la care puteți lua parte se numește Zilele Padeșului Nădrag și înseamnă un adevărat festival organizat de primăria comunei. Duminică, 19 august, sunteți așteptați la concerte cu bucate alese. Vor curge litri de bere, iar pe grătare vor sfârâi micii și grătarele.

În zona Nădrag mai puteți vizita și Cascada Cornet și Peștera „Nelu Balaș”, iar peste noapte puteți sta fie cu cortul, fie puteți merge la pensiunile din localitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !