Invitaţie deschisã pentru ONG-uri

ORADEA – Unsprezece organizaţii nonguvernamentale bihorene s-au asociat într-o coaliţie. De aproximativ o lunã, a luat fiinţã Coaliţia pentru consolidarea SecToRului ONG din Bihor (STRONG), având 11 membri, reprezentaţi de diferite fundaţii şi asociaţii bihorene cu activitate mai intensã, precum şi un numãr de 5 susţinãtori. Anunţul a fost fãcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presã.

Porţi deschise

Urmãtorul pas stabilit este organizarea unor Zilelor Porţilor Deschise, în care doritorii vor putea afla mai multe despre STRONG. Scopul declarat al coaliţiei este acela de a furniza informaţii de expertizã în domeniile sectorului social, de consultare, elaborare, adoptare şi implementare de politici sociale la nivel local, judeţean sau chiar naţional.

De asemenea, membrii coaliţiei îşi doresc întãrirea relaţiilor cu administraţia publicã, în vederea influenţãrii deciziilor luate în privinţa persoanelor defavorizate.

Serviciile sociale, o necesitate

În Bihor existã 129 de servicii sociale, furnizate de un total de 90 de asociaţii, fundaţii şi furnizori privaţi de servicii sociale. „Toate acestea s-au nãscut din necesitate. ONG-urile au fost create pentru cã a fost şi este mare nevoie de ele”, opineazã Lucia Ciobanu, preşedinte al Fundaţiei Down.

Pentru a susţine aceastã idee, membri mai multor fundaţii au prezentat studii de caz, fragmente din vieţile unor oameni a cãror viaţã a devenit mai uşoarã prin ajutorul acordat. „Persoanele care vin la noi sunt nişte luptãtori adevãraţi. Am avut mai multe cazuri în care tineri cu deficienţe locomotorii au fost ajutaţi sã urmeze facultatea”, relateazã Rusu Nicolae, preşedintele Asociaţiei Deficienţilor Locomotori Bihor.

La fel, Ioana Ciobanu, suferind de sindromul Down, a oferit discursuri la diverse evenimente din Europa, organizate special pentru cei ce suferã de aceastã boalã. „Am acasã şapte medalii şi am ajuns mesager global al Speacial Olimpics”, a spus Ioana.

La finalul întâlnirii, Monica Crişan, secretarã a coaliţiei STRONG şi membrã a Fundaţiei Ruhama, a lansat o invitaţie pentru toate organizaţiile nonguvernamentale care doresc sã se alãture celor 11 membri sau sã devinã simpatizanţi.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase