Invitație la cursuri gratuite de filosofie

De Alexandru Guiaș
1Comentariu
Invitație la cursuri gratuite de filosofie
Începând de joi, 15 septembrie, Noua Acropolă din Oradea deschide programul de cursuri de filosofie aplicată printr-o prelegere despre valoarea acestei științe în viața omului contemporan.

Locul de desfășurare a cursurilor este în Oradea, Piața Unirii nr. 5, ap. 10 (interfon 7) – lângă Piraeus Bank. Cei interesați pot obține mai multe detalii și informații la tel. 0755/292.542 sau la adresa de e-mail na-oradea@noua-acropola.ro. Intrarea la cursuri este liberă.

În cadrul programului vor fi abordate mai multe tematici legate de „Filosofia ca mod de viață” și despre „Liberul arbitru și filosofie”. Se va răspunde la întrebările: de ce este util să studiem ideile filosofilor?; este filosofia de actualitate?; pot fi un filosof? sunt ideile filosofice accesibile, ori subiectele abordate sunt abstracte, complexe, interesante doar pentru un public restrâns?; este filosofia doar pentru cei care au un titlu academic în acest sens, sau „dragostea de înțelepciune” își poate găsi locul în sufletul fiecăruia

„Filosofia ca mod de viață, ca o neliniște a căutării cunoașterii, este pentru toți, deoarece toți simțim nevoia să ne întrebăm liber, asupra diferitelor aspecte ale ființei și ale lumii. A te întreba constituie un mod de a trăi. A căuta răspunsuri este un mod de a trăi. Și dacă întâlnim unele răspunsuri de bază care se adaptează nevoilor noastre, vom putea să le aplicăm zilnic din ce în ce mai bine. Tocmai acest lucru ne transformă pe toți în filosofi”, precizează Delia Steinberg Guzman, directorul Organizației Internaționale Noua Acropolă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor