Invitaţie la Festivalul Vinului

Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Mehedinti, în colaborare cu Primaria orasului Mehedinti si Consiliul Local Vânju Mare, la a XVIII-a editie a „Festivalului Viei si Vinului” (6-7 octombrie), îi invita pe toti cei care iubesc traditia populara, cântecul si jocul românesc.

Ca în celelalte editii, lansarea tinerelor talente din toate zonele tarii constituie unul din punctele de reper care caracterizeaza festivalul.

Concurentii trebuie sa aiba minim 16 ani si vor purta costumul popular al zonei pe care o reprezinta. Solistii vocali se vor prezenta cu doua melodii, una dintre ele fiind cu tematica specifica festivalului, adica vie, vin si petrecere.

Juriul va tine cont de textul prezentat, costum si muzica.

Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc deschiderea expozitiei de arta populara organizata la clubul Casei de Cultura Vânju Mare, precum si gala laureatilor.

Organizatorii nu au uitat de premii, care vor fi de la mentiuni, premii speciale si pâna la premiul cel mare, în valoare de 300 de lei. Masa si cazarea concurentilor vor fi asigurate în acelasi timp de Primaria si Consiliul Local.

Reamintim ca si la Consiliul Judetean Bihor s-a depus un proiect prin Programul Operational Regional, care are în vedere realizarea unui „Drum al Vinului” de-a lungul pivnitelor medievale de pe Valea Ierului, precum si a unui muzeu viticol în catacombele de la Sacueni.

Laura Voicu