Ioan Horga a ales decanatul

Ioan Horga a ales decanatul
ORADEA – La Universitatea din Oradea procesul electoral l-a adus pe prof. univ. dr. Ioan Horga în situaţia de incompatibilitate de funcţie, acesta deţinând la final nu mai puţin de trei funcţii: şef de catedră, decan şi prorector.

După ce acum o săptămână a decis să renunţe la funcţia de şef de catedră, azi profesorul a decis să renunţe şi la poziţia de prorector pe relaţii internaţionale în echipa de conducere a Universităţii şi să rămână decan al Facultăţii de Istorie Geografie.

La finele alegerilor au fost înregistrate nu mai puţin de 16 persoane care se regăseau în incompatibilitate de funcţie, dar dintre acestea şi-au lămurit situaţia în ultimul moment un număr de patru. Pe lângă prof. Ioan Horga au mai fost profesorii Adrian Romanul (şef de catedră şi prodecan la Medicină), Prada Marcel (şef de catedră şi secretar ştiinţific la Arhitectură) şi Adrian Maghiar (decan şi şef de catedră la Medicină).

Conform reprezentanţilor Universităţii la începutul şedinţei de Senat, de azi, toate situaţiile de incompatibilitate au fost soluţionate, urmând ca în perioada următoare să se organizeze alegeri pentru posturile vacante, iar în cazul funcţiei de prorector fie va fi desemnat un nou prorector fie atribuţiile lui Ioan Horga vor fi preluate de unul dintre ceilalţi prorectori.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !