Ioan Lucian a fost inlocuit

42Comentarii
Ioan Lucian a fost inlocuit
Oficial, preşedintele FC Bihor ar fi solicitat rezilierea contractului din motive personale şi de sănătate.

Pentru Ioan Lucian joi este ultima zi de lucru la FC Bihor. Şedinţa membrilor Adunării Generale a Acţionarilor desfăşurată miercuri la amiază a consfiinţit eliberarea sa din funcţie.

„Pe lângă situaţia financiară şi sportivă membrii AGA au mai discutat două puncte importante. Reziliereape cale amiabilă a contractului de management avut cu preşedintele Ioan Lucian pe motive de sănătate şi personale, iar la punctul al doilea a fost numit în funcţia de preşedinte Şerban Morcan. În zilele următoare urmează să fie prezentat oficial într-o conferinţă de presă. Serban Morcan va avea un contract de patru ore şi se va ocupa de partea financiară, pentru că pe partea sportivă avem managementul cu CF Liberty”, a spus Florin Birta la finalul şedinţei la care au mai participat vicele CJ Dumitru Voloşeniuc, Eduard Florea, directorul economic al Primăriei, Iulius Delorean, membru AGA, şi Cătălin Sărmăşan, preşedintele CF Liberty.

Management defectuos

Lăsând la o parte motivele oficiale, reprezentanţii acţionarilor FC Bihor au fost nemulţumiţi de managementul defectuos dus de Ioan Lucian, cel care a părăsit negru de supărare şedinţa după circa o oră şi jumătate. Membrii AGA nu au uitat actele adiţionale făcute cu jucătorii în urma cărora clubul a plătit penalizăţi importante. Numai în cazul litigiilor cu Dianu, Lupaşcu şi Florea, clubul a achitat aproape 29.000 de euro din care 12.000 de euro numai penalităţi.

La aceştia se adaugă „contingentul campionilor” al căror cuantum salarial lunar s-a ridicat la circa 5.000 euro. Sume importante cheltuite din bani publici pe fotbalişti care nu au evoluat în returul trecut pentru FC Bihor, risipite din cauza managementului inadecvat. O altă piatră de moară a fost neindeplinirea targetului în ceea ce priveşte banii atraşi din sponsorizări. La înscăunare, Lucian s-a lăudat că va aduce două miliarde de lei vechi până la finalul anului 2009 şi alţi 500.000 de euro până la finalul returului. Elocventă în acest sens este declaraţia lui Florin Birta referitoare la noul buget. „Obligatoriu sumele alocate de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean trebuie să fie mai mari decât anul trecut. Asta pentru că cel de anul trecut a fost structurat pe venituri proprii şi sponsorizări care nu s-au ridicat la nivelul prognozat”.

Noul preşedinte, Şerban Morcan, are 28 de ani şi lucrează la Consiliul Judeţean unde conduce Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

TEODOR BIRIŞ42Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor