Ion Caramitru vine la Oradea

1Comentariu
Ion Caramitru vine la Oradea
Unul din cei mai buni recitatori din lirica eminesciană va sosi vineri la Oradea.

Direcţia Judeţeană pentru Cultura, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor, Teatrul de Statadea Oradea şi Inspectoratul  Şcolar Judeţean Bihor organizează, vineri, 15 ianuarie, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un spectacol dedicat aniversării a 160 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Spectacolul, intitulat „Porni Luceafărul”, va fi susţinut unul din cei mai importanţi actori renumiţi din ţară, Ion Caramitru, precum şi de soliştii vocali Florina şi Florin Mariş, Iuliana şi Florian Chelu şi corul „D’Alsegno” al Facultăţii de Muzică din Oradea, condus de conferenţiarul Valentin Lazăr. „Ion Caramitru este recunoscut şi pentru felul în care recită din lirica eminesciană”, a amintit Lucian Silaghi, directorul de la Teatrul de Stat din Oradea.

Prietenii literaturii

„Mulţi dintre copii vor vedea ce înseamnă poezia recitată de un mare actor”, a mai spus managerul Lucian Silaghi. 

„Mai bine de jumătate din sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor va fi destinată şcolilor. Şi nu este o aducere cu hapca a copiilor. Aici, vor veni copii care îndrăgesc cu adevărat literatura”, a atenţionat inspectorul de limbă şi literatură română Radu Mazilescu, precizând că fiecare liceu a optat pentru un număr de locuri la spectacol.

În aceiaşi zi, de la ora 18:30, vor avea loc depuneri de coroane la statuia poetului.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor