Ion Marin îl regretă pe Stan

Ion Marin îl regretă pe Stan
Plecarile de jucatori de la FC Bihor si, mai ales, faptul ca înca nu s-a stabilit o strategie clara pentru realizarea promovarii, par sa fi racit relatiile dintre antrenorul Ion Marin si presedintele Alexandru Satmareanu.

Contradictiile la nivel declarativ au aparut saptamâna trecuta, când Satmareanu a afirmat ca nu regreta nici unul dintre jucatori, iar Marin a replicat spunând ca „orice plecare slabeste lotul”, iar daca echipa nu va fi întarita, nu mai are sanse la promovare. În caz ca obiectivul nu va fi realizat, în pierdere iese antrenorul, care are promis un bonus de 40.000 de euro daca duce FC Bihor în A.


O alta problema s-a ivit la cedarea lui Stan, care mai avea contract pâna în 2007 cu Oradea. Graba cu care a fost lasat, dar mai ales faptul ca antrenorul Ion Marin nu a fost consultat, lasa loc de interpretari.


Stan este fericit


Daca presedintele este bucuros ca a scapat de el, Marin îl regreta. „De când am venit la echipa, Stan a dat trei goluri foarte importante, doua cu Gaz Metan Medias si unul cu U Cluj. Sunt convins ca, dupa o pregatire buna de iarna, as fi putut scoate mai mult de la el”, a spus Ion Marin, care asteapta ca jucatorii plecati sa fie înlocuiti de altii cu aceeasi valoare.


Sâmbata, Stan si-a facut bagajele si a plecat acasa la Pitesti, urmând sa se prezinte, în ianuarie, la reunirea divizionarei A Otelul Galati. „Episodul FC Bihor este încheiat. Am vrut sa plec cu orice pret, si ma bucur ca am fost înteles. La Oradea nu mai aveam nici un fel de motivatie. Poate acesta este ultimul tren pentru mine si simt ca pot face fata în Divizia A. Lumea care m-a cunoscut la Oradea sper sa ma fi apreciat pentru ceea ce am facut. Le doresc colegilor mei sa reuseasca sa promoveze”, a spus fostul golgeter al FC Bihor.


Cine vine la FC Bihor?


Presedintele Satmareanu a plecat acasa în Germania, de unde va reveni în ianuarie, iar antrenorul Ion Marin la Bucuresti. Departe de Oradea, seful FC Bihor va încerca sa aduca la echipa „jucatori cu foame de performanta”. Printre jucatorii cu care exista contacte pentru a fi adusi la FC Bihor se numara mijlocasul Grigore (Unirea Sînnicolau Mare), atacantul Voiculet (IS Câmpia Turzii) si portarul Stef (CFR Cluj). În Germania, Satmareanu se va întâlni la Stuttgart cu Dinu Gheorghe pentru a negocia împrumutul mijlocasului Marius Postolache, care în tur a evoluat la Rapid II.


Altfel, tratativele cu sârbul Andras Strapak (30 de ani, Wloclawek, liga a II-a poloneza) au intrat în impas din cauza pretentiilor exagerate ale impresarului jucatorului. Dupa reluarea pregatirilor, în probe ar putea reveni mijlocasul rus Alexander Bukleyev (Krylya Sovetov Samara), testat de Ion Marin în trei jocuri amicale.

Teodor Biris