Ion Marin: „Lotul este slăbit”

Ion Marin: „Lotul este slăbit”
FC Bihor a organizat joi o conferinta de presa prin care a dorit sa faca lumina în cazul jucatorilor care au plecat sau sunt pe picior de plecare. Presedintele Satmareanu a promis ca banii primiti pe jucatori vor fi investiti în transferuri.

„Suntem pusi într-o situatie delicata. Nu era normal sa se ajunga în situatia ca 12 jucatori sa ajunga în acelasi timp la final de contract. Cei care au fost raspunzatori de conducerea clubului nu au fost atenti la contracte si s-a ajuns aici”, s-a justificat presedintele Alexandru Satmareanu.

Desi nu a facut nominalizari, tinta presedintelui a fost „triumviratul” Husasan – Ghilea – Delorean, care a asigurat interimatul dupa plecarea lui Emerich Jenei. „În situatia în care ar pleca cei 12 jucatori, eu ramân fara obiectul muncii”, a adaugat mai în gluma, mai în serios, antrenorul Ion Marin.

Tehnicianul s-a întrebat de ce nu au fost vânduti jucatorii la momentul când au avut oferta cea mai buna. „Sa ai 350.000 de euro pentru un fundas, si sa nu-l dai, e o mare greseala”, spune Marin referitor la oferta Rapidului pentru Mihut, din urma cu doi ani.


„Nu plâng dupa ei”


Presedintele spune ca plecarile jucatorilor se vor opri. „Mai pot pleca doar Mihut, care a semnat cu Dinamo, si Munteanu, care vrea la FC Sopron. Daca ne vom întelege cu cluburile respective, vor pleca acum; daca nu, din punctul meu de vedere capitolul plecari este încheiat”. Tot joi, Satmareanu si Ion Marin au purtat negocieri cu Lazar, Luput, Lungan, Sfârlea si Munteanu.


Seful FC Bihor sustine ca nu vrea sa dezbine echipa, ci din contra, vrea sa o faca mai puternica decât în tur. Satmareanu afirma ca în turul de campionat majoritatea jucatorilor nu au dat randamentul asteptat. „Nu plâng dupa nici unul dintre cei care au plecat sau vor pleca. Nici unul dintre ei nu a dat un randament extraordinar în tur”, afirma presedintele, convins ca preturile la care au fost cedati Gado, Vâtca si Stan sunt corecte.

„Pentru Stan, Otelul a facut singura oferta. Bistrita ne-a oferit în schimbul lui doi jucatori, iar Pandurii Târgu Jiu nu s-au aratat interesati. El avea si unele clauze speciale, care puteau pune în dificultate clubul”, a adaugat oficialul oradean.


„Lotul este slabit”


Satmareanu a fost contrazis de antrenorul Ion Marin. „Nu exista antrenor care sa fie multumit ca îi pleaca jucatorii. Prin jucatorii plecati, lotul este slabit numeric si valoric. Intentia noastra este sa întarim acest lot, pentru ca nu dorim sa aducem umpluturi.

Sa vedem cu cine ramânem si pe cine ne permitem sa aducem. Avem nevoie de cinci-sase jucatori pentru ca, cu ceea ce avem la ora actuala în curte, nu putem promova. Eu am venit la Oradea pentru promovare, si inclusiv contractul meu este legat de aceasta performanta”, a avertizat „Sapaliga”.


Satmareanu a dezvaluit ca monitorizeaza cinci jucatori si a recunoscut ca miercuri a fost la Cluj, unde a discutat cu presedintele de la CFR Cluj pentru transferul unor jucatori, pe care nu a dorit sa-i nominalizeze.

Teodor Biris