Ion Marin negociază cu FCB

Ion Marin negociază cu FCB
Tehnicianul Ion Marin, ultima data la U Cluj, ar putea prelua functia de antrenor principal al FC Bihor, dupa ce Alin Artimon a fost demis. Marin a fost prezent luni la Oradea, unde a purtat unele discutii cu reprezentantii clubului oradean.

„Sunt la Oradea, unde astept sa discut cu finantatorii echipei. Nu pot sa spun la ora acutala care sunt sansele de a prelua FC Bihor”, a afirmat Ion Marin. Tratativele s-au purtat luniseara, dupa închiderea editiei, dar o decizie finala ar putea fi luata abia astazi, întrucât primarul Petru Filip nu a putut participa la negocieri, fiind plecat la Bucuresti. Pentru Ion Marin ar însemna o revenire la FC Bihor, echipa pe care a pregatit-o în turul sezonului 2002/2003, la finele caruia echipa a promovat în Divizia A. O alta varianta vehiculata este Gabi Balint, ultima data secund al lui Hagi la Galatasaray. „Trebuie sa alegem bine si cât mai repede, pentru ca sâmbata avem un meci extrem de important cu Gaz Metan Medias”, spune vicepresedintele Andrei Pop.


Farcas e interimar


Luni, reprezentantii Comitetului Director si membrii din Adunarea Generala a Asociatilor au discutat cu antrenorii Alin Artimon si Roberto Ivan conditiile de reziliere a contractelor. Cei doi au refuzat sa demisioneze, pentru ca ar trebui sa restituie toti banii primiti de la FC Bihor si se prevaleaza de clauza din contract prin care, daca sunt demisi, vor primi ratele salariale pâna la finalul sezonului. În urma primelor discutii, partile nu au ajuns la un numitor comun, antrenorii solicitând plata integrala a contractului pâna la finele sezonului. Lucrurile s-au schimbat ulterior, când Artimon si Ivan s-au înteles cu membrii C.D.

„Nu ma cramponez de bani, dar nu pot sa demisionez si sa returnez sumele primite. În cele din urma am cazut de acord asupra unei formule de reziliere si asteptam concretizarea ei”, a spus Artimon, care a refuzat sa dezvaluie întelegerea la care s-a ajuns. Antrenorul principal are un contract de 15.000 de euro anual, iar Roberto Ivan are stipulata în contract suma de 8.800 de euro. Soarta lui Florin Farcas, al doilea secund, si a lui Florin Andrei, antrenorul cu portarii, nu a fost discutata, existând varianta ca ei sa-si continue activitatea în cadrul Centrului de Copii si Juniori. Farcas si Andrei au condus antrenamentul de ieri si vor asigura interimatul pâna la numirea noului staff tehnic. Artimon a fost la stadion, unde si-a luat la revedere de la jucatori, dar va mai ramâne în Oradea pâna îsi va primi banii de la club.

Teodor Biris