Ion Marin va antrena FC Bihor

Ion Marin va antrena FC Bihor
Antrenorul Ion Marin (50 ani) a ajuns la un acord cu primarul Petru Filip si presedintele CJ Kiss Alexandru si va semna un contract pe doi ani cu FC Bihor. „S-au pus bazele unui contract pe doi ani, cu clauzele negociate la sânge.

Nu am semnat înca, dar e doar o chestiune de doua-trei zile. În mare, contractul priveste obiectivul promovarii, dar se poate sa nu promovam si vom avea continuitate în munca pentru a accede la anul viitor. Sunt clauze foarte clare, care stimuleaza numai la atingerea obiectivului. Împreuna sper sa reusim sa promovam echipa”, a precizat Marin. Din staff-ul tehnic vor mai face parte antrenorii secunzi Florin Farcas si Kiss Alexandru, iar de pregatirea portarilor se va ocupa cel mai probabil Ioan Pap Deac, actualmente antrenor al divizionarei D Frontiera Oradea.


Unul dintre colaboratorii lui Marin va fi doctorul Mircea Lucaciu, considerat de antrenor „unul dintre cei mai buni medici sportivi din tara”.
Antrenorul nu a dorit sa faca o radiografie a etapelor disputate de FC Bihor pâna acum: „Nu vreau sa fac o analiza a etapelor anterioare. Ar fi o greseala din partea mea, pentru ca nu am antrenat si nu am facut eu lotul”.


„Un meci important”


Informat ca o parte a jucatorilor care se apropie la finalul contractului nu prea se omoara cu firea, fapt reliefat si din declaratiile lui Alin Artimon, Ion Marin a fost transant. „Sunt informat ca echipa e cu platile la zi, ca sunt contracte bine facute si stimulative si sunt conditii bune de lucru. Ce motivatie mai trebuie sa aiba? Daca nu au motivatie, în aceste conditii ei sunt corigenti. Jucatorii trebuie sa arate pe teren ca au valoare. Atitudinea lor trebuie sa se schimbe în totalitate, sa puna osul, sa munceasca si sa duca o viata sportiva, pentru ca trebuie sa-si respecte meseria”, spune Ion Marin. Tehnicianul este constient de semnificatia meciului de sâmbata cu Gaz Metan: „Ne asteapta un meci important, pentru ca întâlnim o contracandidata la promovare. Timpul este foarte scurt, dar îmi asum responsabilitatea la tot ceea ce se va întâmpla sâmbata”.


Rivala U Cluj


În sezonul trecut, Ion Marin a condus divizionara B U Cluj, la care nu a avut rezultatele scontate, ce au dus la rezilierea contractului de 55.000 de euro. Tehnicianul considera ca U Cluj are puterea sa se bata pentru promovare. „Prin ceea ce am realizat anul trecut acolo, prin acea societate pe actiuni, prin selectia facuta la nivelul lotului, prin promovarea unor jucatori din Divizia C, am facut treaba buna.

Ma bucur ca jucatori precum Szekely, Soporan sau Jula confirma, acest lucru însemnând ca am avut ochi bun atunci când am facut selectia. Conditia esentiala este sa aiba liniste si sa nu fie macinati de luptele interne, pentru ca anul trecut a fost vraiste acolo”, a adaugat Ion Marin. Antrenorul a mai condus FC Bihor în turul sezonului 2002/2003 si a fost îndepartat în urma acuzatiilor de blat aduse de patronul echipei, Marius Vizer. Cazul a ajuns sa fie judecat la FRF si s-a încheiat cu întelegerea partilor.

Teodor Biris