Iosia trece la tariful orasului

Iosia trece la tariful orasului
Foştii clienţi ai Transgex au ajuns să plătească preţul căldurii la fel ca şi ceilalţi concetăţeni.

Orădenii din Ioşia primesc, zilele astea, primele facturi la încălzire, calculate la 235,52 lei, preţul gigacaloriei. În acest context, mai mulţi „beneficiari” ai acestei modificări au cerut lămuriri regiei locale de termoficare, ne-a spus Eustafie Ilisei, purtător de cuvânt al Electrocentrale SA. „Am primit mai multe telefoane de la cetăţeni din Ioşia, mai ales în intervalul de timp dintre Paştele catolic şi cel ortodox. Oamenii erau nedumeriţi de situaţie, mai ales că, în ultima şedinţă a Consiliului Local s-a votat o altă modificare de preţ, ce va intra în vigoare din 1 mai”, spune reprezentantul regiei.

Astfel, Electrocentrale Oradea face precizarea că preţul energiei termice pentru populaţie la consumatorii racordaţi la PT 512, 513 şi 514, la data preluării, a fost de 193,02 lei/Gcal. Printr-o decizie mai veche a deliberativului local, datând din 29 septembrie anul trecut, s-a stabilit că de la 1 martie 2012, se aplică şi celor din Ioşia Nord preţul local de facturare a energiei termice în sistem centralizat, adică 235,52 lei/Gcal.

Scumpire

Cu ocazia celei mai recente întruniri, consilierii locali au adoptat o nouă ridicare de preţ pentru gigacaloria facturată orădenilor, la 266,03 lei pe gigacalorie, cu începere din acest an, de la 1 mai. Aleşii au aprobat şi preluarea diferenţei de preţ ca subvenţie pe bugetul local, astfel că, în eventualitatea unor facturi pe mai, clienţii CET-ului vor achita căldura tot la 235,52 lei/Gcal.

C.GH.

Au rupt-o cu Transgex-ul

 

 

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !