Iosif Vulcan – 175 de ani, la Şcoala Gimnazială „Iosif Vulcan” din comuna Holod

1Comentariu
Iosif Vulcan – 175 de ani, la Şcoala Gimnazială „Iosif Vulcan” din comuna Holod
Școala Gimnazială „Iosif Vulcan” din Holod a adus un omagiu omului de cultură care dă nume instituției școlare.

La celebrarea a 175 de ani de la nașterea marelui om de cultură – Iosif Vulcan, al cărui nume cu mândrie și onoare îl purtăm, doamna director Anca Goga, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Iosif Vulcan” comuna Holod împreună cu oaspeți de seamă din partea autorităților locale și județene şi a instituţiilor de cultură din judeţ am adus un omagiu marelui cărturar Iosif Vulcan în cadrul unei ceremonii de depunere de coroane și flori la bustul acestuia amplasat în fața școlii din satul său natal – Holod.

În straie populare, de sărbătoare și cu multe emoții am pregătit un moment literar în memoria patronului nostru spiritual, moment presărat cu poezii alese din opera sa, dar și cu date biografice descriind legătura acestuia cu satul natal.

În acest ceas de mare sărbătoare, la împlinirea a 175 de ani de la nașterea patronului nostru spiritual – Iosif Vulcan – am luat aminte la cuvântările oaspeților noștri de seamă: domnul Ioan Moldovan – directorul revistei „Familia”, domnii profesori universitari Ioan Laza, Iulia Păcurar și Florin Ardelean din cadrul Universității din Oradea, doamna inspector Luminița Citrea din partea I.S.J. Bihor, domnul Lucian Silaghi din partea Direcției Județene pentru Cultură, domnul Ioan Pop din partea Muzeului „Iosif Vulcan” din Oradea, domnul profesor Blaga Mihoc referent cercetător la Muzeul Țării Crișurilor, preotul Ioan Tătar din parohia Greco-Catolică Holod, domnul Dimitrie Muscă – vicepreședinte C.J. Bihor și domnul Ioan Horga – primarul comunei Holod.

Scopul nostru a fost acela de a-l omagia pe patronul nostru spiritual evidenţiind importanţa personalităţii sale culturale şi spirituale în satul său natal.

Cons. ed. prof. Filip Diana1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor