Ţîrle face cum ştie el

3Comentarii
Ţîrle face cum ştie el
„Degradat” de PNL, capul CJ şi-a expus ieri propria versiune a istoriei relaţiei sale cu PNL.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle (foto), a reacţionat luni la decizia de sâmbătă a PNL Bihor, de a-i retrage funcţia de vicepreşedinte al PNL Bihor, lăsându-l simplu membru al Biroului Permanent Teritorial PNL Bihor. Liberalii au făcut acest gest reproşându-i lui Ţîrle lipsa de ataşament faţă de partid şi, implicit, o implicare insuficientă în ultimele trei campanii electorale (parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale). Cornel Popa, liderul filialei, a fost cel care a dat glas nemulţumirilor, spunând că nu poate trece cu vederea „lucruri care nu se practică nicăieri”.

Luni, Ţîrle şi-a exprimat public punctul de vedere, precizând însă că PNL nu i-a comunicat o decizie oficială în acest sens. De altfel, Radu Ţîrle nici nu a fost prezent la şedinţa de sâmbătă, motivând că îşi programase înainte cu câteva săptămâni o deplasare în afara judeţului.

Preşedintele CJ Bihor consideră interpretabile şi subiective acuzele formulate împotriva sa. „În campanie m-am implicat atât cât mi-a permis programul. Unele proiecte ale instituţiei pe care o conduc trebuiau închise. Aceste aprecieri implică subiectivism. Aşa, şi eu aş putea să fac aprecieri despre modul în care, în ultima jumătate de an, consilierii judeţeni ai PNL m-au susţinut sau nu m-au susţinut în şedinţele de Consiliu. Nu vreau să insist, pentru că s-a văzut câtă susţinere am primit sau n-am primit”, a spus Ţîrle. Capul CJ a făcut aluzie la faptul că nu o dată aleşii judeţeni ai PNL au preferat să voteze împreună cu UDMR împotriva unor iniţiative promovate chiar de el! „Nu poţi să aştepţi mai mult decât dai”, a subliniat Ţîrle, apreciind că l-a susţinut mai mult pe Voloşeniuc decât a fost el sprijinit de către vicepreşedintele CJ.
Ţîrle a încercat să nu pară prea afectat de decizia PNL, considerând că nu are nevoie de funcţii ca şi de nişte jucării: „Am învăţat că munca de partid nu înseamnă numai kilometri parcurşi în judeţ. Înseamnă şi altceva: seriozitate, performanţă şi, mai ales, aplecare spre problemele cetăţenilor. Aceste funcţii sunt ca nişte jucării. Eu cred totuşi că am depăşit acea perioadă din viaţă când mă jucam. Cu sau fără funcţie, voi încerca să-mi fac treaba aşa cum trebuie în fruntea Consiliului Judeţean”.

Ţîrle e cu toţi!

Preşedintele CJ Bihor a anunţat că, în ciuda măsurii disciplinare, şi pe viitor va avea acelaşi comportament, nedorind să avantajeze sau să dezavantaje primarii în funcţie de culoarea lor politică. Prin această afirmaţie, practic Ţîrle a acuzat voalat PNL că i-ar fi cerut o atitudine preferenţială pentru primarii PNL. „Vreau să demonstrez că sunt preşedintele tuturor bihorenilor şi de aceea nu fac diferenţe între primari. Mi se reproşează că primesc şi sprijin pe toată lumea. Eu nu pot să nu primesc sau să nu ajut un primar care este de la alt partid, dacă vine cu proiecte pentru comuna lui, pentru că oamenii din acea comunitate nu au nicio vină că primarul lor este de o anumită culoare politică”, se justifică Radu Ţîrle.

În privinţa unei eventuale demisii din PNL, Ţîrle spune că nu se gândeşte la aşa ceva, deoarece nu se simte ca un inadaptat în PNL. Cu această ocazie, Ţîrle şi-a rememorat şi reproşurile primite de la PDL, cât era membru al acelui partid. „Eu nici în PDL n-am avut o problemă de integrare. Am avut doar un conflict cu domnul preşedinte Filip, despre care am spus că vrea să fie europarlamentar, iar dânsul a negat până în ultima clipă. Acum ştim foarte bine că a plecat şi că am avut dreptate”, a arătat Ţîrle.

Calin Corpas3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor