Ţîrle n-are susţinerea PD Bihor

ORADEA - Biroul Permanent Judeţean al PD Bihor a dat sâmbătă un vot negativ candidaturii senatorului PD Radu Ţîrle pentru Parlamentul European. Cum Ţîrle este deocamdată singurul democrat bihorean care şi-a anunţat candidatura pentru PE, colegii săi au au votat secret dacă aleg să-l susţină pe Ţîrle sau nu.

Iar rezultatul a fost unul prost pentru cel care reprezintă acum România la Strasbourg, ca euro-observator. „Orice susţinere se obţine prin vot. Iar votul a fost 8-10, în defavoarea senatorului, ne-a declarat secretarul general al PD Bihor, preşedintele PD Oradea Mircea Matei. În mod normal senatorul Ţîrle nu va mai putea fi propulsat la Parlamentul European, deoarece el trebuie propus de către filială. Iar filiala a dat deja un vot negativ.

O organizaţie precum cea a noastră, ce este a doua sau a treia pe ţară, nu se face de râs. Dacă e să propunem pe cineva atunci trebuie să fie o persoană eligibilă. Trebuie să avem un candidat foarte bun, ca să prindă primele opt-nouă locuri”. Matei nu a vrut să comenteze în vreun fel votul BPJ: „A fost un vot secret. Ăsta a fost votul…”

Deşi Matei a refuzat să spună mai multe, este de notorietate faptul că relaţia lui Ţîrle cu conducerea PD Bihor se află pe o pantă descendentă, senatorul fiind văzut destul de rar pe la partid.

Acest lucru poate fi înţeles într-o oarecare măsură, naveta Strasbourg-Bucureşti sau Bruxelles-Bucureşti diminuându-i senatorului drumurile spre Oradea. De asemenea, relaţia bună a lui Radu Ţîrle cu prefectul şi cu PNL Bihor pare-se că nu le-a picat bine colegilor săi din PD Bihor.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase