Ţîrle respinge „scuzele” Selinei

12Comentarii
Ţîrle respinge „scuzele” Selinei
ORADEA – Preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, a răspuns vineritot printr-un comunicat de presă scuzelor ironice primite din partea firmei de construcţii Selina după ce a spus că aşteaptă scuze de la patronul Beniamin Rus, care catalogase ca incompetentă comisia care acordat Selinei două sectoare judeţene de deszăpezire iar firmei Asfamixt celelalte trei sectoare.

Iată textul integral:

Domnule Beniamin Rus,
Vă scriu dvs., deoarece textul apărut în mass-media vă este atribuit, chiar dacă la „semnatari” sunt menţionaţi „cei peste 1.000 de angajaţi” ai firmei Selina.

În primul rând, vreau să vă asigur că toate acţiunile şi declaraţiile mele sunt de bună-credinţă. Sunt călăuzit de dorinţa de a reprezenta interesele bihorenilor, care mi-au încredinţat mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Vă rog să luaţi act de următoarele:

Nu am afirmat că firma Selina ar fi efectuat lucrările la acoperişul Teatrului, ci am susţinut stoparea lucrărilor interioare până la repararea acoperişului.

Ne confruntăm frecvent cu o practică dăunătoare a firmelor care se prezintă la licitaţii. O ofertă, cu mult sub preţul real,  după atribuire este «umflată» de cheltuieli suplimentare care, până la urmă, depăşesc preţurile altor ofertanţi. Este un stil de afacere neserios, păgubos pentru Consiliul Judeţean Bihor, şi incorect faţă de firmele care se prezintă cu oferte reale. De asemenea, această practică afectează activitatea consiliului, făcând imposibilă încadrarea în bugetul anual prevăzut. Considerăm că aceasta a fost şi situaţia «celui mai bun preţ la licitaţia Bicaciu-Ianoşda».

În ultima conferinţă de presă am pretins scuzele firmei Selina deoarece am găsit lipsită de logică contestaţia înaintată de Selina, care acuza incompetenţa comisiei de licitaţie, câtă vreme aceeaşi comisie atribuise lucrări firmei dumneavoastră. Nu mi se pare corect să consideraţi competentă comisia atunci când vă este atribuită licitaţia, şi incompetentă atunci când decide altfel.

Domnule Rus, apreciez că «scuzele» pe care le-aţi dat publicităţii nu au tonul adecvat. Nu cred că insolenţa şi ironia îşi au locul în comunicarea dintre un prestator (firma dvs.) şi un client (CJ Bihor). Respect eforturile pe care le-aţi depus pentru a construi Grupul Selina, şi sunt conştient de dificultăţile întreprinzătorilor privaţi, în aceste vremuri de criză. Nu îmi permit să fac observaţii, sau să vă dau sfaturi cu privire la modul în care vă conduceţi afacerile. Totuşi, permiteţi-mi să sper că nu vă trataţi toţi clienţii şi partenerii, cu persiflările şi ironiile pe care le-aţi îndreptat împotriva Consiliului Judeţean Bihor – unul dintre clienţii dumneavoastră importanţi.

Cu toată sinceritatea, vă doresc, dumneavoastră şi celor peste 1.000 de oameni ai muncii de la SC Selina, Crăciun fericit şi o viaţă mai bună în noul an!”12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor