Ţîrle vrea avertismente şi pe băuturi alcoolice

1Comentariu
ORADEA – Euro-deputatul Radu Ţîrle a susţinut în cadrul şedinţei Parlamentului European de la Bruxelles inscripţionarea etichetelor sticlelor de băuturi alcoolice cu avertizări similare cu cele existente pe pachetele de ţigări.

Deputatul a susţinut acest demers în cadrul discuţiilor desfăşurate în Comisia de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară a Parlamentului European. Comisia a dezbătut săptămâna aceasta proiectul de rezoluţie legislativă a Parlamentului  asupra propunerii de regulament a Parlamentului şi Consiliului cu privire la definirea, desemnarea, prezentarea şi etichetarea băuturilor alcoolice spirtoase.

„Dacă pe pachetul de ţigări apare avertismentul “Fumatul dăunează grav sănătăţii”, de ce nu ar putea exista şi pe eticheta băuturilor alcoolice avertismentul “Consumul excesiv de alcool dăuneazã grav sănătăţii şi societăţii?”, a declarat Radu Ţîrle. Acesta a mai arătat faptul că, dacă fumatul excesiv creşte riscul producerii cancerului pulmonar, consumul excesiv de alcool măreşte riscul producerii cancerului hepatic. „Consumul excesiv de alcool dăunează şi societăţii pentru că provoacă accidente de circulaţie şi profesionale, violenţă în familie şi în societate, constituind totodată un factor de risc la adresa comportamentului minorilor”, a argumentat Ţîrle. Existenţa unui asemenea avertisment pe etichetele sticlelor de băuturi alcoolice a fost susţinută şi de alţi euro-deputaţi, dar pentru a deveni o realitate în viitor este necesar ca propunerea să fie însuşită şi de Consiliu.

Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor