Iron Man – István Szokolszky- e „liderul care schimbă lumea”

De Veronica Burașiu
2Comentarii
Iron Man – István Szokolszky- e „liderul care schimbă lumea”
De două ori a fost desemnat Double IronMan şi de patru ori Iron Man în urma unor concursuri la care participă doar sportivi de anduranţă.

Este vorba despre István Szokolszky, omul care de şase ani încoace alergă continuu 24 de ore, o dată pe an, pentru a strânge bani pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Gavril Curteanu.

iron-man-1

Îl veţi putea sprijini şi în acest weekend în Lotus Center acolo unde orădeanul îşi pune la bătaie toate resursele în cadrul proiectului „24 de ore pentru un zâmbet ”. Istvan a fost desemnat „liderul care schimbă lumea ” în cadrul Galei comunităţii bihorene organizate joi seara de Fundaţia Comunitară Oradea. A fost o categorie cu peste 30 de nominalizări, unde s-au regăsit nume precum cel al primarului Ilie Bolojan şi al citymanagerului Dacian Palladi.

Conform organizatorilor, „la această secțiune se încadrează acele persoane care prin viziune, pasiune, crez și dedicare au reușit să mobilizeze, să îndrume, să inspire și să schimbe comunități, devenind adevărate modele de viață în comunitatea din care fac parte ”.

„Sportiv de anduranță, cu un suflet mare, care adună, an de an, în jurul său, oameni care ajung să înțeleagă cât de important e sportul în viața noastră.

Crede în ceea ce face, oamenii îl urmează, din ce in ce mai mulți. A lansat acum 5 ani proiectul „24 de ore pentru un zâmbet”, proiect ce are ca obiectiv adunarea de fonduri pentru secția de oncologie pediatrică. Se aleargă și se biciclește în timp ce se donează. Pe scurt, dacă vrei să alergi sau să pedalezi, donezi. Și cei de acasă pot dona folosind o platforma online. Cu banii adunați se procură echipament specializat în tratarea copiilor și îmbunătățirea calității vieții lor.

iron-man-1

A adus Iron Man în Oradea, fiind o competiție sportivă de calibru internațional. Organizează continuu evenimente sportive ce au ca scop, în primul rând, înțelegerea importanței sportului în viața comunității dar și promovarea solidarității”, a fost laudatio rostit înaintea anunţării câştigătorului la secţiunea „Lideri care schimbă lumea”: István Szokolszky. Cei care susţin cauza lui István Szokolszky şi a copiilor bolnavi de cancer vor putea dona bani.

„Donațiile vor fi folosite pentru achiziționarea de echipamente/consumabile, în concordanță cu necesitățile prezentate de dr. Ritli Ladislau – medic specialist în oncologie pediatrică, contribuind astfel la șansa de vindecare a copiilor”, a precizat István Szokolszky. Mesajul sportivului este acela că participarea fizică este importantă, pentru că astfel putem susține sportivii de anduranță, dar putem fi și exemplu de implicare.

„Încurajăm în aceeași măsură participarea companiilor și a persoanelor fizice, pentru a face un gest nobil de responsabilitate socială. Donația se poate face personal pe durata evenimentului, sau donând orice sumă de bani în contul INGB 0000 9999 0396 5832 deschis la ING Bank (titular ACS Xterra Sport Bihor), cu specificația «24 de ore pentru un zâmbet», în funcție de posibilitățile fiecăruia”, a precizat István Szokolszky.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor