Isi completeaza optiunile pentru liceu

De Crina Dobocan
Isi completeaza optiunile pentru liceu
Completarea opţiunilor pentru liceu în fişele de înscriere se va face până pe 8 iulie.

Absolvenţii de clasa a VIII-a mai au un hop de trecut până să ajungă la liceu. Până pe 8 iulie, aceştia, ajutaţi de părinţi şi diriginţi, trebuie să-şi compleze opţiunile pentru liceu în fişele de înscriere. Fişele editate de către calculator vor fi verificate în perioada 6 – 9 iulie. Tot atunci, vor fi corectate eventualele greşeli în baza de date computerizată. 10 iulie este termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judeţean de admitere, precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată. Baza de date, de la centrele de admitere judeţene la Centrul Naţional de Admitere, va fi transmisă pe 11 iulie, iar pe 12 iulie va fi verificată şi corectată baza de date de către Comisia Naţională de Admitere şi comisiile de admitere judeţene. Pe 14 iulie se va face repartizarea computerizată. Pe 15 iulie, absolvenţii vor şti care este liceul la care au fost admişi. În perioada 16 – 26 iulie, candidaţii admişi îşi vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi.

Inspectorul şcolar general Daniel Negrean îi îndeamnă pe elevi şi părinţi să studieze cu atenţie ghidul admiterii la liceu, pe care – spune Negrean – fiecare elev de clasa a VIII-a l-a primit deja la şcoală.

Potrivit metodologiei, repartizarea se va face ordonând candidaţii din fiecare judeţ în mod descrescător, după medii, candidaţii urmând a fi plasaţi la una din opţiunile exprimate, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opţiunile exprimate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !