Isi planifica online casatoria

Isi planifica online casatoria
Tot mai mulţi viitori miri orădeni aleg să-şi programeze căsătoria civilă prin intermediul internetului.

266 de cupluri orădene s-au grăbit să-şi programeze casatoria civilă în primele trei zile ale noului an. Dintre aceştia, 136 s-au programat online. Adică 52%. Ceilalţi 129 au preferat să se prezinte la ghişeul resortului Căsătorii din cadrul Compartimentului de Stare Civilă.

Programarea online a căsătoriilor a fost posibilă încă din primul minut al anului 2011, pe când la ghişeu s-au putut face programări din prima zi lucrătoare, începând cu ora 8,30.  

Până în anul 2009, la Primăria Oradea căsătoria civilă se putea programa exclusiv prin prezentarea viitorilor miri la ghişeele stării civile. „Având în vedere faptul că majoritatea celor care se căsătoresc sunt persoane de generaţie tânără, Starea Civilă a implementat un sistem alternativ, securizat, de programare a căsătoriilor şi prin internet”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de Presă al municipalităţii.

22%, în 2010

În 2010, Primăria Oradea a lansat aplicaţia online privind programarea căsătoriilor oferind astfel alternativa programării căsătoriilor fie la ghişeu, fie pe internet, de pe site-ul Primăriei (www.oradea.ro). „Întrucât a fost primul an în care s-a lansat acest program, cetăţenii neîncrezători au asaltat, încă din prima zi lucrătoare, ghişeele stării civile, formând cozi permanente, vreme de trei zile, epuizând majoritatea orelor bune pentru oficierea căsătoriilor (intervalul cuprins între ora 15,00 – 18,00)”, se mai arată în comunicat.

La finalul anului 2010 s-a constatat faptul că din totalul de căsătorii programate, 22% s-au realizat online, direct de acasă, iar 78% au fost programate prin prezenţa celor interesaţi la ghişeu.

Evidenţa Persoanelor Oradea a implementat şi posibilitatea programării online a prezentării la ghişeu în vederea depunerii actelor pentru obţinerea cărţii de identitate.

„Astfel cetăţenii care au un program încărcat au şansa de a fi aşteptaţi de un funcţionar disponibil numai pentru ei, la ghişeu, fără a mai sta la cozi, după alţii. Scopul ambelor aplicaţii este de a furniza informaţiile necesare diverselor proceduri administrative, fără a fi necesară prezenţa la ghişeele administraţiei publice locale de mai multe ori, în privinţa actelor de stare civilă şi identitate”, îşi motivează Primăria acest demers.

C.C.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !