Îşi pot deschide cont online

De Simona Albinaru
4Comentarii
Îşi pot deschide cont online
Astfel asiguraţii din sistemul public de pensii îşi vor putea verifica datele din carnetul de muncă.

Casa Naţională de Pensii Publice, prin Portalul CNPP, ce poate fi accesat la adresa web www.cnpp.ro, oferă posibilitatea asiguraţilor din sistemul public de pensii, de a-şi deschide un cont online. Beneficiile deschiderii unui asemenea cont, în nume propriu sau pentru alte persoane fizice (prin împuternicire notarială), sunt: vizualizarea datelor din carnetul de muncă scanat, vizualizarea stagiilor de cotizare anuale şi lunare începând cu aprilie 2001, respectiv vechimea şi venitul brut realizat – indiferent dacă sediul angajatorului este în Bihor sau în alt judeţ.

Vizualizarea punctajului realizat în sistemul unitar de pensii publice începând cu 01.04.2001, până la zi, accesul la informaţii privind declaraţiile nominale depuse de către angajatorii asiguratului, începând cu data de 01.04.2001, accesul la informaţii referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii private, începând cu 01.03.2008, accesul la informaţii referitoare la fişa financiară privind declaraţiile individuale de asigurare socială şi/sau contracte de asigurare socială încheiate cu casele teritoriale de pensii sunt de asemenea accesibile celor care îşi deschid cont.

De urmat

Paşii de urmat pentru deschiderea acestui cont online sunt: intrarea pe pagina Casei Naţionale de Pensii Publice – https://www.cnpp.ro/home, căutarea secţiunii „De ce să îmi fac cont” – unde se aplică pentru solicitarea de deschidere a unui cont online la câmpul „Completează formular”, completarea cu datele personale a formularului online. Listarea formularului pentru deschiderea contului online însoţit de copia actului de identitate al titularului se depune la sediul casei judeţene de pensii.

În urma procesării cererii de activare a contului de către Casa Judeţeană de Pensii Bihor, solicitantul va primi un username şi parola pentru a-şi accesa contul. „Pentru alte informaţii şi detalii referitoare la procedura de deschidere a contului online, ne puteţi contacta telefonic la 0259/472237,0259/472238 şi/sau la sediul instituţiei noastre – compartimentul evidenţa contribuabili”, a precizat Carmen Polman, director adjunct al Casei Judeţene de pensii Bihor.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor