Îşi va da foc, în semn de protest

De Alexandra Lăzureanu
Reactualizat la:
53Comentarii
Îşi va da foc, în semn de protest
Hideg Pal, un bărbat de 50 de ani, a ajuns la capătul răbdării, din cauza – spune el, nedreptăţilor la care fost părtaş în ultimii ani.

Problemele sale au început în urmă cu câţiva ani, când, în urma unui incendiu, foştii lui angajatori de la o spălătorie de pe Calea Bihorului, au vrut să-i pună în cârcă fapta, conform celor susţinute de acesta. Din fericire, cercetările organelor abilitate nu l-au scos vinovat, dar, în ciuda acestor lucruri, Pal se simte nedreptăţit, spunând că adevăraţii autori ai incendiului, care în faţa sa şi-au recunoscut fapta, nu au fost nici până în prezent traşi la răspundere de către oamenii legii, totul fiind muşamalizat cu bună ştiinţă.

Din victimă, agresor

Colac peste pupăză, omul mai are de furcă şi cu fosta sa concubină, care îl acuză de violenţă, după ce, spune acesta, chiar ea l-ar fi atăcat, cu o perie de păr, provocându-i leziuni la cap, care au necesitat şase zile de îngrijiri medicale (dovedite cu acte). Cu toate că femeia ar fi recunoscut că l-a lovit, declaraţiile acesteia s-au „evaporat”, femeia ar fi fost şi ea influenţată să declare minciuni, iar cel care s-a ales cu amendă pentru scandal a fost tot Pal (foto).

În urma acestor nedreptăţi, Pal a apelat la toate mijloacele legale pentru a-şi face dreptate şi pentru a reuşi să-i facă pe cei vinovaţi să răspundă în faţa legii, dar de fiecare dată a fost, cu bună ştiinţă spune el, împiedicat sau i s-au dat răspunsuri evazive la cererile făcute. Bărbatul spune că deţine probe (audio şi fotografii) care să ateste tot ce susţine şi chiar ar fi cerut un test cu poligraful pentru el şi celelalte persoane implicate, dar fără rezultat. Astfel, bărbatul arată cu degetul cu precădere spre câţiva lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, implicaţi în rezolvarea cazurilor respective, care, spune Pal, nu şi-au făcut, din varii motive, datoria.

O ultimă încercare

Convins acum că pe cale legală nu va putea obţine ceea ce îşi doreşte, iar să-şi facă dreptate singur n-ar fi, de asemenea, legal, Pal a ales ca o ultimă încercare de a atrage atenţia asupra nedreptăţilor la care a fost părtaş în ultimii ani, să protesteze public, într-un mod extrem: prin autoincendiere.

„Acesta este o hotărâre irevocabilă din partea mea, deoarece ani de zile m-am târât în faţa persoanelor ce reprezintă legea în România”, spune Pal.

Bărbatul vrea să-şi dea foc în faţa sediului Poliţiei Municipiului, chiar a inaintat şi o cerere în acest sens, însă aceasta i-a fost respinsă, pe motiv că în acel loc nu se pot organiza proteste. În schimb i s-au oferit alte câteva locaţii în Oradea, în care poate să protesteze, ca de exemplu pe Corso sau lângă Sala Sporturilor.

Protest anunţat

Bărbatul nu are de gând însă să renunţe la locaţia în care va regurge la gestul extrem, deoarece, spune acesta, vrea să transmită un mesaj puternic celor care consideră că l-au nedreptăţit. Astfel, Pal este hotărât să-şi dea foc, la locul stabilit, în data de 2 aprilie. Bărbatul şi-a anunţat în scris intenţia şi autorităţilor: Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, Poliţiei Municipiului Oradea şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, pentru ca, spune el, „ să nu se creadă că vreau să rănesc pe altcineva sau să distrug ceva, să se cunoască exact intenţia mea”. Astfel, la momentul protestului, ISU Crişana a anunţat că va trimite doi subofiţeri pentru a-l asista pe protestatar, pentru a-i acorda primul ajutor şi pentru a asigura măsurile de siguranţă necesare unei astfel de manifestări, Jandarmeria Bihor va trimite de asemenea un efectiv de jandarmi, în funcţie de amploarea pe care protestul o va lua la momentul respectiv, pentru a asigura ordinea publică în zonă, iar IPJ Bihor a anuţat că, în cazul în care protestul se va concretiza, poliţiştii vor fi de asemenea, la faţa locului. În final, Hideg Pal consideră că, anunţând acest protest, mai dă o şansă celor care au puterea să schimbe lucrurile în bine.

Astfel, bărbatul solicită încă o dată, public, prin intermediul presei, să se reia investigaţiile în cauză (să fie traşi la răspundere adevăraţii voinovaţi pentru incendiu, cei care au încercat să-l indice pe el vinovat), solicită intervenţia unui procuror DNA şi solicită de asemenea protecţie pentru fosta sa concubină, deoarece, spune el, aceasta ar putea fi constrânsă în continuare să dea declaraţii false care să încline balanţa în favoarea fostilor săi angajatori, în eventualitatea reluarii anchetei.53Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor