Îşi vând tablourile pentru a renova Galeria de Arte

Reactualizat la:
Îşi vând tablourile pentru a renova Galeria de Arte
Lucrările artiştilor orădeni vor putea fi achiziţionate „în respectul cotei de piaţă avute” până pe 8 septembrie.

Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Oradea oferă la Galeria de Arte Vizuale a UAP Oradea ( str. Republicii nr. 15), publicului orădean și nu numai, o expoziție de pictură și arte decorative care readuce în prim plan câțiva dintre creatorii importanți în cele două genuri de artă și care și-au legat activitatea de orașul situat pe malurile Crișului Repede.

Sunt prezenți pe simezele Galeriei de Arte Vizuale artiști plastici care au făcut parte sau fac parte din singura asociație profesională care reprezintă interesele pictorilor, sculptorilor, graficienilor, dar și a celor specializați în artele decorative (textile, ceramică, sticlă, metal, modă și bijuterie contemporană etc.), artă monumentală, restaurare-conservare, design etc., încă din anii ’50.

Titlul expoziției de acum, dar care va fi și a altora ce urmează să fie organizate în acest an, este unul ce transmite un mesaj foarte clar din partea celor care au drept scop promovarea plasticienilor contemporani orădeni, de ieri și de azi indiferent cărei generații aparțin aceștia. Încercăm astfel să ridicăm “poduri” între artiștii plastici tineri și maturi ai Filialei, între toți profesioniștii organizației și publicul interesat de frumos, fiecare individualizați printr-un stil ce mizează pe o sumă de semne – vocabular plastic – ce îi personalizează în genul de artă pe care îl practică fiecare.

Pot fi achiziționate, în respectul cotei de piață avute, lucrări semnate de Coriolan Hora (n. 1928 – d. 1991), Jakobovits Miklós (n.1936 – d. 2012), Kristófi János (n. 1925 – d. 2014), care sunt reprezentanți ai unei generații care a contribuit la impunerea Oradiei în peisajul artelor plastice contemporane din România. Alături de aceștia se află pe simeze creatori ajunși la la maturitate și care au dobândit recunoaștere, precum Marta Jakobovits și Jankó Szép Noémi (ceramică), Vioara Bara și Stela Vesa (pictură), Corina Andor, Mihaela Tătulescu și Maria Abrudan (textile), Ioan Augustin Pop, Ioan Aurel Mureșan, Aurel Roșu, Florian Heredea, Paul Blînda, Ovidiu Sălăgean, Ovidiu Budurean, Teofil Știop (pictură) și Holló Barna (textile).

Expoziția, care va putea fi vizitată de luni până vineri între orele 10-18, timp de o lună, până pe 8 septembrie 2016, deschide seria unor manifestări de acest fel ale Filialei Oradea a UAP unde periodic se vor regăsi artiști plastici – stagiari sau membri titulari – a căror valoare artistică le dă dreptul să expună. De asemenea, expozițiile cu vânzare propuse de noua conducere a UAP Filiala Oradea au drept scop procurarea de fonduri pentru refacerea interioară a Galeriei de Arte Vizuale aflate pe strada Republicii nr. 15.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !