ISJ Bihor, în şantier

2Comentarii
ISJ Bihor, în şantier
ORADEA - Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor (ISJ) a intrat din 27 noiembrie în reabilitare. Potrivit inspectorului general şcolar Ioan Şereş clădirea avea nevoie de reparaţii care mai puteau fi amânate mai ales din cauza infiltraţiilor de apă. Acoperişul este cea mai acută problemă cu care se confruntă ISJ.

Chiar dacă acoperişul este problema urgentă, repararea acestuia se va face probabil anul viitor. Până atunci ISJ va achiziţiona ţigla de care are nevoie.

Mobilierul şi florile din birourile ISJ au fost scoase pe coridoare, iar birourile în care se tencuieşte sau se zugrăveşte au fost mutate în sala mare de şedinţe a Inpectoratului.

 

Activitate în praf

 

Din cauză că nu au unde să se mute până se fac reparaţiile inspectorii vor fi nevoiţi să lucreze printre zugrăveli, praf, moloz sau schele.

Valoarea contractului încheiat cu firma câştigătoare a licitaţiei este de 550.916, 25 lei, fără TVA. Conform informaţiilor furnizate de inginerul Călin Fericean, din cadrul compartimentului Investiţii şi economistului Raluca Şereş, din cadrul compartimentului Achiziţii, sumă alocată de Ministerul Educaţiei va fi destinată reparaţiilor la învelitoarea şi şarpanta acoperişului şi reparaţiilor interioare. Se vor reface tencuielile şi zugrăvelile, se va schimba tâmplăria interioară şi exterioară, se va pune pardoseală în birouri şi pe hol şi se va reabilita instalaţia electrică. ISJ mai are în vedere amenajarea unui birou de primire a persoanelor cu handicap, la parterul instituţiei (în locul unde a fost înainte librăria) şi instalarea unui dispozitiv cu barieră la intrarea auto. De asemenea, ISJ Bihor va beneficia şi de secţie de arhivare. „Am angajat un arhivar care lucrează deja la documentele ce au rămas de ani de zile nearhivate corespunzător. Acest lucru va facilita orice acces la documentele vechi. Într-un an ISJ arhivează peste 20.000 de acte”. Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor a fost de 45 de zile, dar din cauza lipsei alocaţiilor bugetare se va prelungi până prin martie anul viitor.

 

Crina Dobocan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor