Istoria Oradiei, materie opțională pentru clasa a VII-a

De Cristina Ghilea
6Comentarii
Prof. Mihai Maci a răsfoit varianta actuală a manualului
Prof. Mihai Maci a răsfoit varianta actuală a manualului
Realizarea manualului de Istorie a Oradiei, proiect municipal dedicat Centenarului Unirii, a ajuns în faza în care va pune în fața profesorilor de specialitate o primă variantă, pentru comentarii și amendamente.

Proiectul e finanțat din bugetul orașului, Consiliul local a avut de votat, săptămâna trecută, o suplimentare a bugetului alocat inițial.

Cu ocazia ședinței de plen, primarul Ilie Bolojan a spus că echipa de profesori care lucrează la manual a frunizat un prim draft. Acesta va fi supus atenției profesorilor de istorie într-o ședință de 10 mai, de la ora 18:00, care vor avea apoi un răgaz pentru observații, propuneri și amendamente la text. Abia apoi textul va primi „bun de tipar” și va intra în tipografie.
manual-maci-3

Din grupul UDMR, consilierul Kecse Gabriella a comentat că „acest manual, în programa de limba maghiară, există și este în uz de 10 ani”. A mai precizat că a avut ocazia să arunce o privire pe un capitol din noul manual și că i-a făcut impresia că ar fi bine documentat.

Manualul ar putea ajunge în școlile orădene începând din anul școlar viitor.

Două volume

Primăria finanțează, de fapt, tipărirea a două volume, ca proiect dedicat Centenarului – „Istoria Bihorului” și „Călător prin istoria orașului”. Cu ocazia cele mai recente întruniri, deliberativul local a avut de aprobat o suplimentare a bugetului alocat acestui proiect, cu 4.000 de lei. Cu asta, s-a ajuns va valoarea proiectului să ajungă la 71.000 de lei. Proiectul este realizat de Primărie în parteneriat cu Universitatea din Oradea.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor