ISU Crișana a marcat „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”

De Alexandru Guiaș
ISU Crișana a marcat „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”
Potrivit Rezoluţiei 64/200, adoptată în 2009 de Adunarea Generală a ONU, 13 octombrie a devenit „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.

Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” a organiat şi desfăşurat o serie de activităţi ce vizează asigurarea unui nivel optim de informare şi pregătire a cetăţenilor cu privire la tipurile şi caracteristicile riscurilor generatoare de dezastre naturale la nivelul judeţului şi la regulile de comportare în cazul declanşării acestora.

Astfel, de la începutul lunii octombrie, personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, la nivelul localităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici, peste 100 de activităţi instructiv-educative, care au constat în prezentări, sesiuni interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică. În cadrul unităţilor şcolare au avut loc lecţii deschise sau jocuri interactive cu tematică specifică.

Joi, 13 octombrie, Inspecţia de Prevenire va organizat puncte de informare preventivă în Oradea şi Valea lui Mihai şi a desfăşurat acţiuni specifice de pregătire a elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice în instituţii de învăţământ din localităţile menţionate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !