ISU Crişana Bihor are 14 voluntari

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
5Comentarii
ISU Crişana Bihor are 14 voluntari
14 voluntari cu vârsta între 17 – 45 ani se pregătesc la ISU Bihor să ajute pompierii în misiuni.

Pompierii bihoreni îşi măresc efectivele pentru operaţiunile din teren. 14 persoane învaţă în cadrul proiectului naţional „Salvator din pasiune”, derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar în plan local de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”.

1voluntar

Salvatori din pasiune

Prin acest proiect se urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

După derularea etapelor alocate depunerii dosarelor și analizării acestora de către comisii specializate, voluntarii au început din 6 august a.c. cursurile la Detaşamentul 2 Oradea, de pe str. Aluminei. După parcurgerea programelor riguroase de pregătire, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acţiuni de ajutor umanitar şi de popularizare a mesajului preventiv, a transmis cpt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt la ISU Crişana Bihor.

4voluntari1

De reţinut că voluntarii au şi vârste diferite şi provin din categorii socio-profesionale diverse (elevi, studenţi, agenţi de poliţie, jurnalişti, ingineri, casieri, etc..), fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență.

Şi prim ajutor

Voluntarii au început cursurile introductive privind structura, misiunile și atribuțiile ISU Crişana Bihor, iar apoi vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază susținute, cu profesionalism, de către formatorii aflați în componența Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din cadrul inspectoratului.

DSC_4963

Printre voluntarii de la ISU Crişana Bihor se numără şi colega noastră, Otilia Victoria Şandor, jurnalist specializat pe domeniul Eveniment, cu experienţă în relatarea informaţiilor despre situaţiile de urgenţă şi care, după un alt curs lung şi intensiv de pregătire, activează deja ca voluntar şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor