Italienii, despre crima organizată

Sub egida Centrului Cultural Italian din Oradea, în colaborare cu Universitatea din Oradea si Unimpresa Romania, miercuri, de la ora 18:00, Hotelul Dacia Continental va gazdui dezbaterea „Crima organizata italiana în Europa de Sud-Est: activitate si relatii cu terorismul international”.

Acest prim eveniment organizat de Centrul Italian este, în opinia presedintelui Maurizio Passerotti, unul de mare anvergura. Dincolo de participarea unor personalitati locale si judetene, merita semnalat „desantul” de personalitati italiene.

Introducerea în subiect va apartine lui Paolo Sartori, atasat al Ambasadei Italiei la Bucuresti si oficial al Interpol pentru România si Republica Moldova. Vor mai vorbi viceconsulul peninsular Alberto Menichelli si vicepresedintele Margherita Cogo, al Provinciei Autonome Trento.

Din delegatia italiana mai fac parte Giuseppe Ferrandi, directorul Muzeului de Istorie din Trento, Michelle Nattivi, presedintele Camerei de Comert si Industrie din Trento, precum si trei profesori marcanti ai Universitatii din acelasi oras.

Dezbaterea este un excelent prilej si pentru schimburile de experienta ce vor avea loc între oaspetii italieni si personalitatile oficiale din Justitie, dar si culturale oradene. Maurizio

Passerotti spera ca, odata încheiata etapa de birocratie, activitatile Centrului Cultural Italian sa contribuie si mai mult la strângerea relatiilor româno-italiene.

Valentin Buda