Italienii, voluntari în Oradea

6Comentarii
La invitaţia Seminarului Teologic „Sfinţii Trei Ierarhi” şi a Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, un grup de italieni a venit la Oradea pentru a promova voluntariatul şi pentru a participa la acţiuni de voluntariat.

Sub sloganul „Voluntariat în vorbe şi fapte”, cei 19 italieni participă, în perioada 10 – 16 august, la diverse activităţi de voluntariat. Tinerii s-au împărţit în grupe, astfel că 6 dintre ei igienizează trei locuinţe aparţinând beneficiarilor aflaţi în baza de date ale ACEO, un alt grup ia parte la jocurile de vară pentru copii, organizate de Protopopiatul Greco-Catolic Oradea şi de Asociaţia Charitatis, în Băile 1 Mai, iar celălalt grup de italieni participă la diferite activităţi cu copii şi tineri, organizate de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, la Centrul de Recreere pentru Tineret de la Pădurea Neagră. Tinerii sunt găzduiţi la Seminarul Teologic.

Zugrăveli

„O parte din voluntari provin din parohia San Fidenzio, Polverara şi sunt însoţiţi de preotul Giuliano Miotto, iar ceilalţi vin din vicariatul de Selvazzano şi ei însoţiţi de un preot, preotul Mattia Bezze. Voluntarii care ajută ACEO, vor igieniza trei locuinţe ale beneficiarilor noştri. Într-una din locuinţe zugrăvesc o cameră şi geamurile, iar la celelalte două vor face curăţenie generală, vor vopsi geamurile şi uşile.

Beneficiarii, pentru care lucrează voluntarii, sunt persoane care se află în imposibilitatea de a efectua singuri aceste lucrări, necesare pentru un nivel de trai decent, pentru că sunt bolnavi, vârstnici şi imobilizaţi la pat”, spune Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Crina Dobocan6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor