ITM Bihor confirmă: Criză!

6Comentarii
ITM Bihor confirmă: Criză!
ORADEA - Criza de pe piaţa mondială îşi face simţită prezenţa tot mai pregnant şi în România. După ce reprezentanţii AJOFM Bihor a confirmat prezenţa crizei în judeţ prin notificările primite de la firmele care urmau să-şi trimită oamenii în şomaj, acum şi Inspectoratul Teritorila de Muncă (ITM) Bihor confirmă această situaţie.

„Ne găsim în situaţia în care cifrele reflectă criza de pe piaţa muncii. Apar tot mai multe cereri de concedieri colective”, a subliniat Liviu Lupea, inspectorul-şef al ITM Bihor, într-o conferinţă de presă de săptămâna trecută.

 

Concedieri

 

Din analiza indicatorilor „Număr contracte individuale de muncă înregistrate la ITM Bihor” – 5.687 şi „Număr dispoziţii de desfacere a contractelor individuale de muncă înregistrate la ITM Bihor” – 6.400, se observă o diferenţeă negativă care reflectă o situaţie de criză pe piaţa muncii, criză care poate fi pusă şi pe seama disponibilizărilor.

„Pe parcursul lunilor octombrie – noiembrie 2008, La ITM Bihor, un număr de 15 angajatori au înregistrat notificări în conformitate cu art.71 din Legea 53/2003 Codul Muncii. Notificările cuprind informaţii cu privire la intenţia de concediere colectivă pe parcursul perioadei octombrie 2008 – aprilie 2009 a unui număr total de 914 salariaţi”, a declarat Liviu Lupea.

Cumulat, în perioada 1 ianuarie – 31 noiembrie 2008 numărul dispoziţiilor de desfacere a contractelor individuale de muncă – 72.587 şi cel al contractelor individuale de muncă înregistrate la ITM Bihor – 68.075, vine să confirme, de asemenea, situaţie de criză de pe piaţa muncii din România.

 

Dan Birta6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor