ITM se va converti in institutie de control

ITM se va converti in institutie de control
Scãderea numãrul angajatilor din Bihor a fost reliefatã si în conferinta de presã de la Inspectoratul Teritorial de Muncã (ITM) Bihor. „Chiar azi am înregistrat o intentie de concediere colectivã de 400 de persoane de cãtre Petrotrans”, a declarat Liviu Lupea.

“Este evidentã o scãdere masivã a numãrului de angajati în Bihor”, a precizat Liviu Lupea, inspectorul-sef al ITM Bihor. Lupea a adãugat cã spaima aceasta ancestralã a „drobului de sare” ar trebui sã disparã. „Falimentul si concedierile sunt elemente de autoreglare ale agentilor economici”, este de pãrere inspectorul-sef al ITM Bihor.

Pe de altã parte, reprezentantii ITM Bihor cred cã odatã cu externalizarea mai consistentã a activitãtilor de consultantã, evidentã si instruire, ITM se va converti într-o institutie de control.

Bilant 2005

ITM Bihor a controlat anul trecut 964 de unitãti în domeniul relatiilor de muncã, dintre care 67 în luna decembrie. Au fost aplicate pe întreg anul 298 de sanctiuni, 131 dintre acestea fiind amenzi în valoare de 491.800 RON, iar crestul de 167 – avertismente.

În domeniul securitãtii si sãnãtãtii în muncã au fost controlate 1.388 de societãti, fiind aplicate amenzi în valoare de 161.000 RON.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !