ITP expirat? Ia trailerul!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
6Comentarii
ITP expirat? Ia trailerul!
Din 20 mai intră în vigoare o legislație draconică, pentru șoferii cu ITP expirat sau cu mașina netranscrisă de la fostul proprietar.

Sunt destui care evită să-și transcrie autovehiculul și, în condițiile inflației de rable din Occident, tot mai mulți care întârzie să-și ducă mașina la controlul ITP.

Începând cu 20 mai, se schimbă regulile jocului, prin intrarea în vigoare a O.G. nr. 14/2017 privind suspendarea înmatriculării vehiculelor.
Va fi suspendată de drept înmatricularea mașinilor cărora le va expira valabilitatea inspecției tehnice (ITP) sau netranscrise de către noii proprietari, în 90 de zile de la contractul de vânzare-cumpărare.

Dacă vor fi prinși în trafic, li se va reține certificatul de înmatriculare (talonul), vor fi luate plăcuțele de înmatriculare, iar mașina nu va mai putea fi mișcată din loc, decât pe trailer! Totul, pe lângă o amendă drastică, din clasa a IV-a de sancțiuni. Certificatul și plăcuțele le vor putea reprimi abia după inspecția tehnică făcută la RAR.

Azi, șoferii depistați primesc o dovadă prin care au răgaz de circulație 15 zile, timp în care trebuie să-și facă ITP-ul.

Chiar dacă nu vor fi prinși în trafic cu ITP-ul expirat, șoferii ce vor depista că le-a expirat deja inspecția tehnică vor fi nevoiți să-și ducă mașina pe trailer, către inspecție, pentru a proceda legal. Dacă eludează legea, o fac pe riscul lor!

După ce Serviciul de Paşapoarte Bihor a făcut tranziția către platforma națională ePasapoarte.ro, este rândul Serviciului de Înmatriculări și Permise să adere la uniformizarea națională. Începând cu data de 5 iunie 2018, programarea la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înma...6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor