Iubire şi intrigă, la Filarmonică

Iubire şi intrigă, la Filarmonică
„Flautul Fermecat” va avea loc, vineri, 16 octombrie, la ora 19:00, la Filarmonică.

Artişti consacraţi ai scenei lirice româneşti vor veni la Oradea pentru a pune în scenă spectacolul „Flautul fermecat”, de W. A. Mozart. Spectacolul va avea loc, vineri, 16 octombrie, de la ora 19:00, în sala de spectacole a Filarmonicii de Stat din Oradea. Manifestarea culturală face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Mozart Itinerant”, în cadrul căruia spectacolul este susţinut în mai multe oraşe din ţară. Acest proiect este realizat de Asociaţia Culturală „Classus Art Promotion” din Cluj-Napoca şi „Proart Agency”, în parteneriat cu Asociaţiile Varadinum Opera Centre şi Pro Bambini din Oradea şi cu sprijinul Teatrului de Stat şi a Filarmonicii de Stat din Oradea şi al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

„Flautul Fermecat” este o operă în două acte a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart.

Iubire şi intrigă

În primul act, orădenii îl vor putea urmări pe prinţul Tamino care îşi pierde cunoştinţa, urmărit fiind de un monstru. Cele trei Doamne îl salvează dar, la trezirea sa, păsărarul Papageno se laudă că el a făcut-o. Doamnele reapar, nu numai pentru a-l pedepsi pe păsărar pentru minciună, dar şi pentru a încredinţa lui Tamino portretul fiicei Reginei nopţii, pe care acesta va trebui să o salveze de temutul Sarastro. Tamino primeşte ca armă un flaut fermecat, iar Papageno un joc de clopoţei. În tărâmul lui Sarastro, Pamina suferă din cauza paznicului Monostatos, care o doreşte. Papageno apare şi îi spune că Tamino o va salva. De la un preot, Tamino află că Sarastro nu este un tiran, ci un mare învăţat. În fine, cei doi tineri se vor întâlni, dar gărzile îl conduc pe Tamino la Sarastro. Cei doi nu se vor putea uni decât după ce vor trece prin Templul Încercărilor.

„Regizorul Marius Vlad Budoiu a acceptat provocarea noastră de a aduce în faţa publicului o montare în care interpreţii şi spectatorii devin părţi integrante ale aceluiaşi eveniment. Geniul lui Mozart se va simţi la el acasă alături de ceea ce găsim în viziunea regizorală propusă: femei frumoase, iubire şi intrigă”, a spus Florin Estefan, preşedintele Asociaţiei Varadinum Opera Centre, iniţiatorul acestui spectacol.

Intrarea la spectacol este liberă. Fiind un spectacol de binefacere, cei care doresc să ajute un copil, aflat în evidenţele Asociaţiei Pro Bambini, vor putea face o donaţie, în timpul spectacolului.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !