Iubiri înflăcărate, flirturi, trădări şi patimi de jar

Coperta cărţii „Amintiri din prezent”
Coperta cărţii „Amintiri din prezent”
Totul între coperţile unei cărţi semnate de Graţian Lascu, elev la Liceul Economic.

Cartea tânărului scriitor Graţian Lascu, „Amintiri din prezent”, este un roman de dragoste în cel mai adevărat sens al cuvântului, inspirat din viaţa tinerilor de azi, cu iubiri înflăcărate, cu flirturi înfluenţate de anotimp, cu trădări şi patimi de jar. Toate respectând pretenţiile literare ale unui text alcătuit cu mult talent. Lucru surprinzător pentru vârsta lui – elev în ultima clasă la Liceul Economic „Partenie Cosma”, când bine este ştiut, proza se scrie la vârsta maturităţii. În schimb, toate momentele importante ale acţiunii au poezia vârstei de aur.

O lecţie dură

Acţiunea se petrece în liceele şi universităţile din Oradea, în cluburi şi discoteci pe care, la o adică, puteţi şi dumneavoastră să le frecventaţi. Acest lucru îl veţi recunoaşte, chiar dacă nu veţi găsi pomenit numele oraşului de pe Crişul Repede.

Tânărul descrie în acest roman dragostea adolescentină, o iubire privită dintr-o perspectivă psihologică, într-o lume scăldată în viciu și vulgaritate. Puritatea trăirilor în secolul XXI rămâne un subiect mărginal pe care Grațian îl aduce în discuție, dând o lecție dură tuturor celor ce au o formă fără fond. „Primul rând de pe o foaie albă este cel mai greu de scris. Priveşti atent un punct fix în depărtare şi încerci să te axezi pe un subiect. Degeaba. Dacă un moment contempli acţiunile din imediata ta realitate, încep să se contureze primele idei. Apoi totul curge fără ca tu să poţi controla ceva… Oamenii nu îşi ascund sentimentele, oamenii nu le ştiu exprima prin cuvinte”, susține Grațian Lascu.

„Vă asigur că veţi avea reale bucurii citind aceste amintiri din prezent. Lucru demn de semnalat, autorul a ţinut ferm să îşi lanseze cartea de Dragobete”, spune reputatul om de cultură Mircea Bradu, cel care s-a ocupat de apariţia cărţii lui Graţian Lascu, la Editura Arca. „Este o sărbătoare foarte veche pe care înaintaşii noştri o iubeau şi citind multe pagini legate de acest obicei mi-a plăcut mult ideea întâlnirii cărţii mele cu Dragobetele”, explică tânărul scriitor.

Aşadar, un cadou extrem de valoros oferit de Graţian pentru noi toţi, de sărbătoarea îndrăgostiţilor… Editura Arca vă invită astăzi, 24 februarie, la lansarea romanului „Amintiri din prezent”, de scriitorul Grațian Lascu. Lansarea de carte va avea loc la Hotel Continental, sala Palladinum, începând cu ora 17.

„Amintiri din prezent” este romanul de debut al tânărului orădean Grațian Lascu.

Autorul s-a născut în anul 1993, în Oradea. În prezent studiază la Liceul Economic Partenie Cosma, fiind totodată activ în cercurile literare care se desfășoară în orașul de pe malurile Crișului Repede.

În cadrul lansării de carte vor lua cuvântul prof. univ. Florin Ardelean, prof. ec. Virgil Blage, jurnalistul Florin Budea și reputatul om de cultură Mircea Bradu.

Veronica Bursaşiu

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !