Iubitorii de artă invitați să viziteze expozițiile muzeale orădene

De Alexandru Guiaș
Orădenii invitați la expoziții
Orădenii invitați la expoziții
Complexul „Muzeul Ţării Crişurilor” invită orădenii să viziteze expoziţiile pe care le are în programul actual pe simeze.

Astfel, de joi, 22 septembrie, ora 17:30, la Palatul Baroc din Oradea, se poate vizita expoziţia „Deschideri – Ingo Glass 75” a renumitului sculptor Ingo Glass. Trienala de Pictură a Euroregiunii Carpatice „Pătratul de Argint”, organizată de Muzeul Ţării Crişurilor în colaborare cu Galeria de Artă din Przemysl (Polonia), dar şi cu galerii de artă din Ungaria, Slovacia, Ucraina, poate fi urmărită la Palatul Baroc pînă în 25 septembrie. De asemenea, tot la Platul Baroc mai poate fi vizitată expoziţia „Valori patrimoniale din colecţia de etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor. Obiecte cultice. Tehnică agricolă”.

O altă expoziţie este cea de sculptură a lui Madarassy Istvan, organizată de Episcopia Romano-Catolică de Oradea, găzduită de Muzeul Ţării Crişurilor la Palatul baroc. La Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” (Str. Iosif Vulcan nr.16) se poate vedea expoziţia de grafică şi poezie semnate de Florin Pucă şi Teodor Pâcă. Colecţia de manuscrise, artă şi literatură Lazăr Cârjan (gen. în rezervă). Tot la Muzeul „Iosif Vulcan” este expoziţia „Seriile Revistei Familia”. Expoziţia „Arta 1900 şi Oradea. Secession-ul” și „Primăvara întregirii”, sunt la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” (Str. Aurel Lazăr nr.13).

Preţul biletelor, care include toate expoziţiile de la Palatul Baroc este de 2 lei pentru copii, elevi şi studenţi şi de 4 lei pentru adulţi. Orar de vizitare: Marţi, Joi, Sîmbătă: 10:00-16:00; Miercuri, Vineri, Duminică: 10:00-18:00.

La Muzeele „Iosif Vulcan”, „Aurel Lazăr” și „Ady Endre”, preţul biletelor este de 1 leu pentru copii, elevi şi studenţi şi de 2 lei pentru adulţi. Orar de vizitare: Marţi, Joi, Sîmbătă: 10:00-15:00; Miercuri, Vineri, Duminică: 10:00-14:00; 16:00-18:00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !