Izolatia, solutie la scumpirea caldurii

1Comentariu
Izolatia, solutie la scumpirea caldurii
Primăria vrea să asigure gratuit documentaţia tehnică pentru izolarea blocurilor şi să ofere scutiri de impozit.

În şedinţa Consiliului Local de mâine se va dezbate şi vota scumpirea gigacaloriei livrate de CET Oradea la populaţie. Decizia finală va fi postată astăzi pe site-ul Primăriei, după ce va trece prin comisia economică a Consiliului Local.

Conform unor date preliminare, municipalitatea agrează varianta ca cea cea mai mare parte a majorării de tarif cu 15,5 lei /gigacalorie să fie suportată de consumatori.

Solicitat pe subiect, în conferinţa de presă de vineri, primarul Ilie Bolojan aprecia ca puţin probabilă o încărcare suplimentară a bugetului pe anul în curs cu o nou subvenţie ce ar însemna circa şapte milioane de lei.

Recent, ANRSC a avizat pentru CET Oradea creşterea preţului gigacaloriei de la 246,12 lei la 261,69 lei. Ceea ce înseamnă că orădenii vor plăti efectiv 195 lei în loc de 179 lei/gigacaloria facturată, restul fiind subvenţii.

Directorul economic al Primăriei, Eduard Florea, ne-a amintit ieri că scumpirea este cerută de finanţatorul european al proiectului de reabilitare a CET Oradea, la un cost total de 67 milioane de euro.

Termo-izolaţie

Pentru a ţine facturile de căldură la un nivel rezonabil, Primăria Oradea tocmai propune un proiect de sprijinire a asociaţiilor de proprietari ce execută lucrările de reabilitare din fonduri proprii. Iniţiativa vine ca urmare a lipsei fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru reabilitarea termică a blocurilor, în baza OUG 18/2009.

Proiectul municipal prevede ca elaborarea/achiziţionarea documentaţiei de reabilitare termică să se facă din fondurile bugetului local. Să fie scutiţi de impozitele pe locuinţe, pentru un număr de ani, proprietarii din blocurile ce urmează a fi reabilitate termic. Iar eliberarea certificatului de urbanism,a autorizaţiei de construire şi a avizelor operatorilor de servicii publice aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Oradea să fie gratuită.

Propunerea de proiect va fi postată marti pe site-ul www.oradea.ro la secţiunea Dezbateri Publice iar dezbaterea publică va fi pe 10 martie, de la ora 16.00, în Sala Mare a Primăriei. Sugestii se pot face în scris la Camera 23, telefonic la numărul 0259 40 88 62 sau la adresa de e-mail micucristalin@yahoo.com.

C.H.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor