J. Fitzgerald vine la Școala de Vară

Reactualizat la:
J. Fitzgerald vine la Școala de Vară
Vara trecută, tema avansată a Școlii de Vară a fost “Aplicaţii ale Cercetărilor din Neurofiziologie în Educaţie”.


Ediția a X-a a Școlii de Vară va fi organizata la Universitatea din Oradea, între 30 iunie și 5 iulie, de Asociația pentru Promovarea Cooperării în Educație (APCE) din Oradea în parteneriat cu New Enlgand College – SUA, Universitatea din Oradea, Facultatea de Știinte Socio-Umane, Departamentul de Științe ale Educației, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Casa Corpului Didactic Oradea.

Tema va fi “Pregătirea elevilor pentru secolul XXI: deprinderi, cunoștințe, competențe pentru success” (sesiunea avansați din 30 iunie până pe 2 iulie) respectiv “Învățarea prin cooperare – ABC-ul cooperării” (curs de bază între 3 și 5 iulie).

Deschiderea oficială (marți, 1 iulie, de la ora 9:30), mesele rotunde şi atelierele de lucru vor avea loc la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane.

Printre invitaţi se numără, la fel ca anul trecut, profesorul formator pe tema “Învăţării prin Cooperare” – Carlton J. Fitzgerald de la New England College.

La manifestare s-au înscris 45 de persoane (25 pentru sesiunea avansaţi şi 20 pentru cursul de bază), cadre didactice, dar și studenţi interesaţi de însuşirea unor strategii interactive de predare pentru optimizarea inter-relaţiilor psihosociale la nivelul grupurilor de elevi. Motivația manifestării o prezintă președintele APCE, Simona Laurian.

“În rândul cadrelor didactice este foarte larg răspândită opinia că doar relaţiile competitive generează o motivaţie adecvată pentru învăţare. Individualismul şi competiţia promovate în majoritatea claselor de elevi pot fi echilibrate de practici educaţionale democratice şi colaborative. Modelul învăţării prin cooperare este un model de predare centrat pe elevi, oferindu-le ocazia de a-şi concretiza nevoia de a lucra împreună într-un climat de întrajutorare şi sprijin reciproc”, afirmă lector univ. dr. Simona Laurian.
Potrivit acesteia, organizatorii vin în sprijinul dascălilor interesați să-şi dezvolte lor dar și elevilor lor, deprinderi comunicare şi învăţare de muncă în grupuri cooperante.

“Prin intermediul actualei ediții a Şcolii de Vară ne propunem sensibilizarea celor care lucrează în învăţământ faţă de problema cooperării în educaţie, ca o alternativă viabilă la practicile şcolare tradiţionale. Prezenţa formatorului american reprezintă o excelentă oportunitate oferită participanţilor la cursuri de a lua contact cu modele de predare alternative, lărgindu-şi astfel viziuniea asupra procesului educaţional. Colaborarea cu profesorii americani este o premisă a unor posibile proiecte de parteneriat şi dezvoltare internaţională, pe care APCE o oferă cadrelor didactice din România”, mai spune Laurian. Detalii despre APCE se oferă pe site-ul oficial, www.cooperarea.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !