Jandarmeria, la sfârşit de an

1Comentariu
Exerciţii demonstrative cu jandarmi
Exerciţii demonstrative cu jandarmi
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor se poate lăuda cu rezultate deosebite în 2009.

În anul 2009, IJJ Bihor şi-a desfăşurat activitatea pe coordonatele Strategiei privind consolidarea reformei instituţionale, dezvoltarea structurilor şi practicilor Jandarmeriei Române în raport cu evoluţia instituţiilor similare din ţările membre ale Uniunii Europene pentru perioada 2006–2015. Misiunile de ordine şi siguranţă publică sunt asigurate cu efective din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Bihor, grupelor de supraveghere şi intervenţie Ştei, Aleşd, Marghita, Suplacu de Barcău, precum şi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Stâna de Vale. În anul 2009, au fost organizate şi executate, în total, 3.228 misiuni de ordine publică (faţă de 3.042 în 2008, înregistrându-se o creştere cu 186 misiuni).

Pentru intervenţie în primă urgenţă în cazul tulburării ordinii publice, la apariţia unor situaţii de urgenţă civilă sau în alte situaţii deosebite, zilnic, la nivelul unităţii este planificată o subunitate de intervenţie, pregătită şi dotată corespunzător, în măsură ca, în cel mai scurt timp să acţioneze pentru rezolvarea diferitelor situaţii.

Paznici de nădejde

De asemenea subunitatea de intervenţie este pregătită să acţioneze cu promptitudine, la solicitare, în sprijinul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică precum şi în sprijinul efectivelor care asigură paza şi protecţia obiectivelor, a transporturilor de valori şi speciale care tranzitează zona de responsabilitate a unităţii. În prezent, asigurăm paza la  30 obiective, după cum urmează: 15 instanţe judecătoreşti şi parchete, respectiv şapte instanţe şi parchete în municipiul Oradea şi opt în localităţile Salonta, Beiuş, Aleşd şi Marghita, o unitate financiar-bancară, respectiv sucursala B.N.R. Bihor, trei obiective aparţinând M.A.I., respectiv reşedinţa I.J.J. Bihor, sediul Direcţiei Judeţene Bihor a Arhivelor Naţionale şi Instituţia Prefectului judeţului Bihor, un obiectiv aparţinând S.T.S. – respectiv O.J.T.S. Bihor, nouă trezorerii şi un obiectiv aparţinând Curţii de Conturi, respectic Camera de Conturi Bihor. Menţionăm faptul că unitatea noastră se situează pe locul 4 în ţară între inspectoratele de jandarmi judeţene ca număr de obiective prevăzute şi asigurate cu pază şi protecţie instituţională. În anul  2009 I.J.J. Bihor a asigurat paza si protecţia a 794 transporturi.  

Jandarmii transmit „Sărbători Fericite!”

 „Aflându-ne în pragul sărbătorii Naşteii Domnului, comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, transmite tuturor bihorenilor un Crăciun Fericit! şi le aminteşte că jandarmii vor fi în stradă pentru ca aceste sărbători să fie petrecute în siguranţă” a transmis Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor. Totodată, pe perioada Crăciunului, 123 jandarmi vor face parte din dispozitivele de ordine şi siguranţă publică. Astfel în zilele de sărbătoare, în medie 30 jandarmi vor face parte din patrulele de ordine publică din: Oradea, Aleşd, Marghita, Beiuş, Ştei şi Stâna de Vale. Lor li se adaugă alţi 10 jandarmi, care vor constitui o rezervă de intervenţie la sediul unităţii.

Alexandra Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor