Jandarmeria recrutează candidaţi

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Jandarmeria recrutează candidaţi
După pompieri, o alta structură MAI anunţă recrutări.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor (sediul în Oradea, str. Universităţii, nr. 2, tel. 0259/430673 int. 24535 sau 24557), anunţă că recrutează candidaţi pentru: şcoli postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne. Se scot la concurs 350 locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, (dintre care trei locuri pentru romi şi două locuri pentru alte minorităţi) şi alte 350 locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, (dintre care trei locuri pentru romi şi două locuri pentru alte minorităţi).

Locurile pentru cele două instituţiile de învăţământ sunt comune pentru femei şi bărbaţi iar durata studiilor este doar un an.

Dosare

Cererile-tip de înscriere se depun de candidaţi la IJJ Bihor până în maxim 5 decembrie a.c., iar documentele solicitate in dosarele de recrutare trebuie prezentate de candidaţi pana la22 decembrie a.c.

Concursurile la şcolile postliceale ale MAI se vor organiza între 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor/calendarelor mediatizate pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ, unde se găsesc şi tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere http://www.jandarmeriafalticeni.ro.

http://scoaladragasani.ro/

Examinările medicale şi psihologice sunt gratuite, cu excepţia examinării medicale suplimentare. Detalii se pot găsi pe

www.jandarmeriabihor.ro (CARIERĂ – ADMITERI – ANUNȚ ADMITERE).

 

Criterii şi condiţii

Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii şi criterii specifice:

– să aibă cetăţenia română şi domiciliul in Romania ;

– să cunoască limba română, scris şi vorbit ;

– să aibă capacitatea deplină de exerciţiu ;

– să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;

– să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească in cursul anului în care participă la concursul de admitere;

– să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;

– să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea

– să nu fie in curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

– să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă din motive disciplinare in ultimii 7 ani;

să aibă vârsta de pană la 27 ani;

să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile;

să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;

– să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !