Jandarmii, cu ochii în trei direcții

De Otilia Șandor
5Comentarii
Jandarmii, cu ochii în trei direcții
Jandarmeria Bihor și-a făcut plan de bătaie pentru următoarele două săptămâni.

De joi și până după vacanța de 1 mai, jandarmii au transmis că se concentrează pe misiunile de asigurare a ordinii publice la adunările publice prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la intrarea Trupelor Române în județul Bihor, la manifestările cultural artistice și religioase organizate în spaţiul public și în minivacanța de 1 mai.

În plus, jandarmii zic că vor ține sub lupă și staţiunile montane și balneoclimaterice Băile Felix și 1 Mai: „În această perioadă vor fi constituite subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor”.

Weekendul Centenarului

Pentru acest weekend, jandarmii și-au programat deja munca. Astfel că, joi seara, de la ora 18:00, jamdarmii vor păzi repetiția generală pentru parada din 20 aprilie.

Vineri, de dimineață, începând cu ora 9:00, jandarmii vor fi la Piatra Craiului, Borod, Aleșd și Tileag, unde se organizează manifestări legate desărbătorirea100 de ani de la intrarea Trupelor Române în județul Bihor.

Sâmbătă, de la ora 10:00, jandarmii vor păzi același tip de manifestare (aniversarea instalării administrației românești în Oradea Mare la 1919), în Piața Unirii, iar seara vor fi prezenți la ora 19:00, pe traseul retragerii cu torțe. De reținut că un pluton de jandarmi echipat în ținută specifică jandarmilor de la 1919 și 9 cupluri ecvestre aparținând Cavaleriei Jandarmeriei Române vor defila.

Apoi, de la 19:30, jandarmii vor păzi tot în Piața Unirii concertul susținut de Andra.

Pentru Florii și Paștele Catolic

Premergător duminicii de Florii și Paște Catolic, jandarmii vor intensifica măsurile de ordine publică şi vor scotoci prin zonele şi pe arterele intens circulate, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale.

Sâmbătă noaptea și duminică, 20 aprilie a.c.,jandarmii bihoreni vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a ordinii publice la nivelul judeţului Bihor, pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Florii și Învierea Domnului.

Grijă la poșete!

Jandarmii vor fi prezenţi în zona celor mai importante lăcașe de cult (catolic, ortodox și reformat) și fac apel la credincioși să aibărăbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care văd vreo infracțiune să cearăajutorul echipajelor de jandarmi din apropiere.

Oamenii sunt rugați să fie atenți la bunurile şiobiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.) și să manifeste atenţie pe timpul deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule, pe traseele de deplasare, precum şi pe timpul slujbelor religioase.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor