Jandarmii împotriva violenţei în sport

4Comentarii
Jandarmii împotriva violenţei în sport
ORADEA – Jandarmi orădeni au lansat campania „Spune NU violenţei în sport!”, ce are menirea de a sensibiliza suporterii cu privire la atitudinea şi comportamentul pe care trebuie să îl adopte pe stadion şi sălile de sport.  Video

Primul pas al campaniei l-a constituit tipărirea a 10.000 de fluturaşi şi prevederile din legislaţia românească cu privire la actele care constituite infracţiuni sau contravenţii pe stadioanele şi pedepsele pe care le riscă cei care încalcă legea. Fluturaşii vor fi publicate şi în cotidienele locale, iar la radio va fi difuzat un spot pe această temă.

Totodată, pentru că se apropie debutul sezonului competiţional, jandarmii au avut o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor sportive din judeţ şi organizatorii de competiţii, dar şi cu mebrii galeriilor. Acestora li s-a pus în vedere că orice abaterea de la litera legii va fi aspru sancţionată şi că nu vor exista concesii. „Nu umblăm cu duhul blândeţii!”, a declarat adjunctul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, lt.col. Petru Lung.

Jandarmii au atras atenţia, încă o dată, asupra câtorva dintre regulile pe care trebuie să le respecte atât organizatorii competiţiilor sportive cât şi suporterii. Astfel, este interzis consumul de băuturi alcoolile în incinta stadioanelor şi sălilor de sport, introducerea obiectelor contondente, petarde, sticle, materiale exploziv sau incendiare, să afişeze inscripţii, embleme sau banere care incită la denigrarea ţării, xenofobie, ură naţională şi rasială, de clasă şi religioasă. Organizatorii au obligaţia de a anunţa jandarmii înainte cu cinci zile, cu privire la competiţiile sportive, şi să încheie un contract pentru asigurarea liniştii şi ordine publice în incinta stadionului sau a săli de sport cu jandarmii sau cu o firmă de pază autorizată. În cazul în care organizatorii aleg o firmă de pază pentru asigurarea ordinii, jandarmii vor asigura, în afara stadionului o rezervă de intervenţie, care să intervină în cazul irbucnirii unor incidente.

Cei care nu respectă legislaţia, fie că sunt suporteri sau organizatori de competiţii, riscă amenzi foarte mari.

Georgiana Anghel4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor