Jandarmii în Cartierul Muzicanţilor Geoagiu

Jandarmii în Cartierul Muzicanţilor Geoagiu
Geoagiu – Echipe ale Electrica însoţite de jandarmi au descins vineri în Cartierul Muzicanţilor din oraşul Geoagiu pentru a depista persoanele branşate ilegal la reţeaua electrică. Cartierul este locuit de familii de etnie romă, controlul evidenţiind mai multe cazuri de furturi din reţeaua de curent. În urma acţiunii au fost găsite şapte persoane branşate ilegal, cărora li s-a întocmit dosar penal.

Blocaţi de lege

Autorităţile locale din oraşul Geoagiu au făcut mai multe demersuri pentru intrarea în legalitate a familiilor de romi care îşi doresc să aibă curent electric în case.

Au fost montaţi stâlpii de susţinere a liniilor electrice, dar primăria nu mai poate achita şi costul altor lucrări pentru că echipamentele vor trebui predate distribuitorului de energie electrică. În aceste condiţii autorităţile nu pot plăti legal o lucrare pe care ar urma să o transfere altei entităţi.

„Am obţinut 5000 de dolari pentru branşamente de la o fundaţie. Locuitorii din cartier au spus că sunt de acord să suporte şi ei 5000 de dolari pentru lucrări, bani ce le vor fi reţinuţi, în timp, din ajutoarele sociale. Conductorii şi alte echipamente pentru linia electrică ar costa 50.000 lei, dar aceşti bani nu pot fi plătiţi din bugetul local, deoarece lucrarea va trebui predată distribuitorului de energie electrică”, a spus primarul oraşului.

Primăria a oferit sprijin pentru construcţia unui număr de 40 de case pentru romii din Cartierul Muzicanţilor, jumătate dintre acestea fiind racordate la energie electrică.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase