Jandarmii la Ziua Poliţiei Maghiare

ORADEA / DEBRECEN – O delegeţie a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor a fost invitată la Debrecen pentru a participa la Ziua Poliţiei Maghiare. Cu această ocazie jandarmii bihoreni au stabilit contacte urmând ca pe viitor să aibă loc schimburi de experienţă între instituţiile din cele două ţări.

De asemenea, la eveniment a luat parte şi comisarul şef Liviu Popa, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Bihor.

Din delegaţie care s-a deplasat la Debrecen, în Ungaria, a făcut parte inspector şef al IJJ Bihor, colonelul Ioan Huluban,  lt. Ioan Bogdan, ofiţer de relaţii publice şi cpt. Cristian Pobirci, ofiţer resurse umane.

Jandarmii bihoreni au participat la serbările organizate cu prilejul Zieli Poliţiei Maghiare şi aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea Filialei Debrecen, a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor. Alături de partea română la aceste evenmente au participat colegi din: Anglia, Germania, Polonia, Italia, Danemarca, Olanda, Ucraina şi Slovacia.

Este prima dată când jandarmi şi poliţişti români participă la Ziua Poliţiei Maghiare. Invitaţia a fost făcută ca urmare a relaţiilor stabilite cu IPA Debrecen. „Participarea la aceste activităţi, a fost benefică din mai multe puncte de vedere. Astfel, am putut vedea pe viu tehnica şi modul de acţiune al forţelor maghiare de intervenţie, care au prezentat mai multe exerciţii demonstrative de intervenţie antiteroristă.

Din alt punct de vedere, a reprezentat o exeprienţă pentru noi faptul că am putut dialoga cu colegi din alte state ale Uniunii Europene de la care am putut afla despre mdoul de organizare, modul de acţiune, dar şi despre anumite experienţe trăite de fiecare, în anumite situaţii dificile, pe care munca de asigurare a ordinii de drept le „oferă” tot timpul fără să ţină cont de ţară”, a explicat lt. Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor.

Acesta a adăugat că contactele stabilite în urma aceastei deplasări se vor materializa în viitor prin vizite reciproce, „din care vor câştiga atât jandarmii, prin cunoştinele profesionale pe care le vor acumula, cât şi cetăţenii români pentru că vor fi apăraţi de o instituţie care se doreşte să fie cu adevărat europeană”.

De menţionat că UNgaria nu are jandarmi are doar un detaşament de intervenţi la Budapesta, însă în urma evenimetelor din ultima perioada au decis înfiinţarea unor detaşamente mai mici şi în alte oraşe din ţară.

Georgiana Anghel

 

Georgiana anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase