Jandarmii, mereu la datorie

De Alexandra Lăzureanu
Jandarmii, mereu la datorie
Lucrătorii IJJB vor fi în dispozitivele de ordine pentru liniştea şi siguranţa bihorenilor.

Jandarmii vor asigura ordinea şi liniştea publică la manifestările religioase, cultural – artistice, examenele de bacalaureat sau de capacitate, activităţi programate a se desfăşura în judeţ în următoarele zile. Jandarmii bihoreni vor asigura ordinea şi liniştea publică, atât duminică cât şi luni, la manifestările religioase organizate de Biserica Ortodoxă cu ocazia Sărbătorii Rusaliilor, în zona celor mai aglomertae lăcaşuri de cult din Oradea şi Stâna de Vale, dar şi la manifestările religioase organizate sâmbătă de Centrul Creştin LOGOS, în Piaţa Unirii din Oradea. În ceea ce priveşte măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice, jandarmii vor asigura ordinea publică la Zilele comunei Aştileu şi a satului Băiţa. Elevii claselor a XII – a şi a VIII – a îşi vor putea susţine examenele în linşte, deoarece Jandarmeria Bihor a luat măsura asigurării siguranţei acestora la examenele de bacalaureat, probele de competenţe lingvistice, în perioada 25 – 28 iunie a.c., la 15 centre de examinare. În ceea ce priveşte evaluarea naţională a elevilor din clasele a VIII –a, jandarmii vor asigura ordinea publică la centrele de examinare: 18 în Oradea, 4 în Beiuş, câte două din Salonta, Marghita şi Ştei şi unul la Aleşd şi la centrele de evaluare: 3 în Oradea şi câte unul în Aleşd, Marghita, Beiuş şi Salonta.

Au fost sancţionaţi

Jandarmii au fost solicitaţi de către agenţii de pază a unui magazin din Oradea, pentru a-i sprijini şi a lua măsurile legale, deoarece două persoane au ascuns sub haine mai multe bunuri şi au ieşit din magazin fără a le achita. Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Bihor, s-a deplasat la faţa locului, iar după verificări au găsit asupra celor două persoane bunurile reclamate ca fiind sustrase, drept pentru care jandarmii le-au întocmit acte de constatare a infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul în valoare totală de 468 lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Jandarmii bihoreni au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 250 lei şi interdicţia de a intra în arenele sportive timp de 6 luni, unui suporter al echipei Cugir, deoarece la meciul de fotbal dintre Rapid Jibou şi CSO Cugir, desfăşurat ieri pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, a încercat să introducă în stadion 2 litri de alcool. În ultimele două zile, Jandarmeria Bihor a organizat mai multe acţiuni de combatere a comerţului ilegal în pieţele din Oradea. În urma acestor acţiuni au fost ridicate în vederea confiscării 201 pachete de ţigări de diferite mărci care nu erau timbrate corespunzător şi un telefon mobil, totodată fiind aplicate de către jandarmi o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 lei, iar de lucrătorii D.J.A.O.V. Bihor o sancţiune contravenţională în valoare de 20000 lei.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !