Jazz în seara de Crăciun, ediţia a Vl-a

1Comentariu
ORADEA – Intrat deja în tradiţia culturală a Oradiei, concertul intitulat „Jazz în seara de Crăciun” a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Lista invitaţilor recomandă concertul din acest an ca fiind unul cu adevărat de excepţie.

Ca de obicei, „vinovat” de această nouă întâmplare culturală, atât de gustată de publicul local, este acelaşi Joe Balogh, cel în jurul căruia muzicieni orădeni de marcă se adună în trupa care, pentru o seară, se numeşte Jazz Today. Inedit este, de această dată, şi faptul că evenimentul va avea loc înainte de Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului, adică pe 22 decembrie, de la ora 19:00. „Ideea concertului rămâne aceeaşi însă, totul gravitând în jurul Crăciunului”, spune Joe Balogh. Participanţii la acest regal muzical vor avea parte şi de alte surprize.

Multiculturalitate prin jazz
Pe lângă calitatea impresionantă a invitaţilor din Ungaria, Gerendas Peter & Friends, Kovacs „Kovax” Peter şi vibrafonistul Eldad Tarmu, jazzman de talie internaţională, pentru prima dată pe scena teatrului orădean vor răsuna acorduri de klezmer, jazz evreiesc.

Alcătuită exclusiv din muzicieni profesionişti, majoritatea angajaţi ai Filarmonicii de Stat din Oradea, Hakeshet Klezmer Band va oferi orădenilor o mostră a frumuseţii rare a compoziţiilor acestui gen care, la fel ca şi jazz-ul occidental, poate fi considerat un limbaj cu caracter universal.

Având promisiunea organizatorilor, dar şi experienţa anilor trecuţi – când „Jazz în seara de Crăciun” a entuziasmat numerosul public din sala teatrului – consumatorii de muzică bună se pot aştepta la un nou eveniment de excepţie sub marca Joe Balogh.

Valentin Buda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor